Tot € 1.050 voor orthodontie bij kinderen en jongeren

 • Terugbetaling orthodontie
 • Voor kinderen en jongeren tot 22 jaar
 • Tot € 1.050 extra terugbetaald
 • Bovenop de wettelijke ziekteverzekering
 • Voor 60% van de remgelden, supplementen en materialen
 • De ideale aanvulling op terugbetalingen via Dentalia Up

 

 

Een zelfzekere glimlach voor je kind. Welke ouder wil dat nu niet?

Bij Helan reken je met het voordeel orthodontie als je kind moet beugelen. Je krijgt tot 1.050 euro extra terug, boven op de betalingen van je wettelijke ziekteverzekering. Daarnaast is onze tandverzekering Dentalia Up een mooie aanvulling om de beugel van je kind betaalbaar te houden.

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je zo spoedig mogelijk op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


De ideale aanvulling op je tandverzekering

Het voordeel orthodontie combineer je eenvoudig met Dentalia Up, de tandverzekering via Helan. Daarmee krijg je voor je kinderen tot 2.200 euro terugbetaald voor een groot aantal tandzorgen. Reken dus op een mooie aanvulling voor hun orthodontie-behandeling. Mooi meegenomen, want vroeg of laat moet meer dan 50% van alle kinderen een beugel dragen. Bij ons blijft die betaalbaar.

Heb je interesse in ons voordeel orthodontie en onze tandverzekering Dentalia Up

Vraag vrijblijvend advies

Wat verzekert Dentalia Up?

Preventieve tandzorg

Behandelingen die beginnende tandproblemen opsporen en aanpakken, krijg je volledig terugbetaald, meteen vanaf je aansluiting.

Icon
Dentalia Plus

Curatieve tandzorgen

Een gaatje vullen? Curatieve tandzorgen krijg je 50% of 80% terugbetaald, afhankelijk van je preventief gedrag.

Icon

Prothesen, implantaten en parodontologie

Tanden vervangen of tandvleesproblemen behandelen? Je krijgt deze behandelingen 50% of 80% terugbetaald, afhankelijk van je preventief gedrag.

Icon

Orthodontie

Behandelingen om afwijkende tandposities bij kinderen en jongeren te corrigeren met een beugel of blokjes, krijg je tot 60% terugbetaald.

Icon

Onvoorziene kosten

Tandzorgkosten bij een ongeval of kanker krijg je 100% terugbetaald, meteen vanaf je aansluiting

Icon

Praktische vragen en antwoorden

 • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk is voor de tandarts
 • Esthetische tandbehandelingen
 • Orthodontische behandelingen en tandprothesen/tandimplantaten die tijdens de wachttijd of voor de aansluiting werden opgestart
 • Orthodontische behandelingen voor volwassenen
 • Kosten waarvan de facturatie onwettig is
 • Geneesmiddelen

Voor alle terugbetalingen geldt er een bepaald plafond. Dat is een maximaal bedrag dat je terugkrijgt per type behandeling of per jaar. We kijken naar je aansluitingsjaar om te bepalen op welk maximaal plafond je recht hebt voor je specifieke tandzorg. Terugbetalingen per type tandzorg zijn cumuleerbaar.

Er is geen wachttijd bij preventieve zorgen, en bij een ongeval of kanker. Er is een wachttijd van 6 maanden bij curatieve zorgen, en 12 maanden bij orthodontie, parodontologie, prothesen en implantaten.

Jaarplafond voor preventieve en curatieve tandzorg:

 • 1ste jaar van aansluiting: 350 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.250 euro

Plafond per behandeling voor orthodontie, bij opstart voor 15 jaar:

 • 1ste jaar van aansluiting: 0 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.050 euro
 • Vanaf het vierde jaar: 1.800 euro
 • Vanaf het tiende jaar: 2.200 euro

Plafond per 2 jaar voor prothesen, implantaten en parodontologie:

 • 1ste jaar van aansluiting: 0 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.050 euro
 • Vanaf het vierde jaar: 1.400 euro
 • Vanaf het tiende jaar: 2.200 euro

Plafond bij tandzorg van kankerpatiënten:

 • 4000 euro per patiënt

Plafond bij tandzorg bij een ongeval:

 • 4000 euro per behandeling

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Ja. Als je al Dentalia Plus of een gelijkaardige verzekering hebt, en je stapt over naar Dentalia Up, dan vervalt de wachttijd voor je tandverzekering. Ook bij een ongeval of als je kanker krijgt, vervalt de wachttijd als je dringende tandzorgen nodig hebt.

Ja. Je kan alleen aansluiten bij Dentalia Up als je ook aangesloten bent bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds.

Klant worden kan snel en makkelijk online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Dat kan heel eenvoudig in Mijn Helan. Hou de facturen goed bij en bezorg ze ons nadat ze betaald zijn, samen met je tegemoetkomingsaanvraag. Wij zorgen er dan voor dat de terugbetaling snel op je rekening staat. 

Naar Mijn Helan

Je kan het bewijs van aansluiting meteen downloaden via Mijn Helan.

 • Selecteer de gezinsleden waarvoor je graag een attest wil downloaden. Je kan alleen de gezinsleden die aangesloten zijn bij Dentalia Up aanvinken.
 • Klik op de knop 'downloaden' en we maken automatisch een bewijs van aansluiting aan voor de gezinsleden die je aangeduid hebt.

Hoeveel je exact voor een tandverzekering betaalt, hangt af je leeftijd en het aantal personen in je gezin. De tandverzekering via Helan heeft een uitstekende verhouding in prijs en kwaliteit. Bekijk hier de tarieven in een handige tabel.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Dentalia Up is een tandverzekering met nieuwe voorwaarden en extra opties. Via deze pagina vind je een uitgebreide vergelijking tussen Dentalia Plus en Dentalia Up.

Dentalia Plus

Ontdek het voordeel orthodontie

Moet je kind een beugel dragen? Met het voordeel orthodontie ben je helemaal gerust. Is je kind niet ouder dan 22 jaar, dan je de terugbetalingen van Dentalia Up met het voordeel orthodontie combineren. Reken op tot 1.050 euro extra bij een medisch akkoord voor de 15de verjaardag van je kind.

Vraag vrijblijvend advies

Wat zijn de voorwaarden?

Benieuwd wat de verzekering Dentalia Up precies inhoudt?

 • Bekijk de algemene voorwaarden en infofiches voor elk van de verzekeringsproducten van VMOB MLOZ Insurance op onze overzichtspagina.

Je kan aansluiten bij Dentalia Up tot en met je 64ste.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Ja. Dentalia Up biedt bescherming aan je hele gezin. Je kinderen, je partner en jijzelf. Jullie verdienen allemaal een stralende glimlach. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen.

Niet leuk als je net dan dringende tandzorgen nodig hebt. Daarom schrapt Dentalia Up de wachttijd als je een ongeval of kanker krijgt. Ook als je preventief naar de tandarts gaat, of als je al een gelijkaardige verzekering hebt, vervalt de wachttijd.

 • Geen wachttijd bij een ongeval of kanker.
 • Geen wachttijd bij preventieve tandzorgen.
 • 6 maanden wachttijd bij curatieve tandzorgen.
 • 12 maanden wachttijd bij orthodontie, parodontologie, prothesen en implantaten.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd. Een standaard opzegformulier vind je in Mijn Helan. Dat kan je aangetekend per post versturen naar: Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk. Je kan je brief ook afgeven in je Helan kantoor of opladen via ons contactformulier.

Denk goed na vooraleer je je verzekering stopzet. Tandzorgen worden namelijk steeds duurder. Dentalia Up biedt een uitgebreide terugbetaling voor preventieve en curatieve tandzorgen, orthodontie, prothesen en implantaten, en voor kosten bij een ongeval of kanker. Maak een afspraak met een adviseur als je vragen hebt over je verzekering of de bijdragen.

Je aansluiting bij Dentalia Up gaat van start op de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin we de aansluitingsformulieren ontvangen hebben.

Voorbeeld:

 • We ontvingen de ondertekende aansluitingsformulieren op 25 oktober
 • Je aansluiting gaat van start op 1 november

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

“De beugel van mijn dochter Lucille (12) kost bijna 3.000 euro. Via het Helan-voordeel orthodontie krijgen we al 1.050 euro terug. Maar gelukkig hebben we Dentalia Plus voor de rest van de kosten. Ook toen mijn man onverwacht een tand moest laten ontzenuwen en herstellen, schrokken we van de factuur van 700 euro. Geen overbodige luxe dus, die tandverzekering.”

Liesbet

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.