Zij steunen op jou. Jij mag steunen op ons.

Terwijl jij er elke dag bent voor wie jou nodig heeft, zijn wij er voor jou.

Helan is jouw ziekenfonds en zorgpartner, in elke fase van je leven. 

Helan. Helemaal welzijn.

Helan is een welzijnsgroep: we bieden jou een ruim aanbod aan diensten en expertise waarmee jij je levenskwaliteit kan verbeteren. In elke levensfase en in elke omstandigheid bieden we jou de diensten, terugbetalingen en voordelen die je zoekt. En je hebt aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort:

 • onafhankelijk ziekenfonds
 • tand- en hospitalisatieverzekering
 • kraam- en thuiszorg
 • huishoudhulp
 • kinderopvang & vakantiekampen
 • zorgmateriaal

Vraag vrijblijvend advies over onze voordelen

Zo steunen wij jou

Gezondheid
Meer dan 500 euro aan voordelen
voor je gezondheid
Gezin
Meer dan 2.000 euro voordelen
voor jou en je gezin
Babyvoordelen
Meer dan 700 euro aan babyvoordelen
Verzekeringen
Hospitalisatieverzekering op maat
Ziekenfonds
Service zonder gedoe
Verzekeringen
Betaalbare tandverzekering

“Louise werd vorige maand ziek, waardoor ze niet naar de kinderopvang mocht. Omdat ze nog zo klein is, wou ik alleen een professionele kinderoppas inschakelen. En die vond ik via Helan. Zo was ik helemaal gerust dat Louise in goede handen was.”

Sarah

“Rémi belandde in het ziekenhuis met hoge koorts. De artsen wisten niet meteen wat er aan de hand was. Na een paar bange dagen volgde dan een operatie. Gelukkig kon ik de hele tijd bij Rémi blijven in een moeder-kind-kamer. Alles werd terugbetaald. Van spoed tot nazorg maanden na de operatie.”

Angélique en zoontje Rémi

“De voordelen van Helan gaven mij het duwtje in de rug dat ik nodig had. Ik klopte aan bij een gezondheidscoach en schreef me in bij een sportclub. Om mezelf even rust te gunnen kan ik genieten van een bezoek aan de wellness.”

Nathalie

“Ik heb bewust gekozen om goed verzekerd te zijn voor hoge erelonen en voor een eenpersoonskamer in het ziekenhuis. Omdat ik al jong aangesloten ben, kon dat bij de Hospitalia-verzekeringen voor een heel betaalbare prijs.”

Evi

“Onze orthodontist is niet geconventioneerd, waardoor de tarieven hoger liggen. Vaak zijn er geen geconventioneerde orthodontisten in de buurt, en als je eentje vindt, zijn er lange wachtlijsten. Gelukkig hoef ik mij daar met Dentalia geen zorgen over te maken.”

Liesbet

Meer ervaringen

Sarah
Angélique
Nathalie
Evi
Liesbet

Ook jij kan steunen op Helan

Je staat er niet alleen voor. Helan Onafhankelijk ziekenfonds is jouw zorgpartner in elke fase van je leven. Vul het formulier in en we bekijken graag samen met jou wat we voor je kunnen betekenen.

 • Extra voordelen voor jouw gezondheid
 • Snelle terugbetaling van je medische kosten. 
 • Vlotte uitbetaling van je uitkering bij ziekte.
 • Zorg op maat in elke levensfase.

Vraag vrijblijvend advies

Vul je gegevens in en wij bellen je snel op om Helan aan je voor te stellen.

* Verplicht in te vullen velden


Praktische vragen en antwoorden

Ja. In ruil voor de maandelijkse bijdrage van 10 euro per titularis, of rechthebbende, regelen wij voor jou niet alleen de wettelijke terugbetalingen. Je krijgt er een mooi pakket extra Helan-voordelen bovenop. Kinderen betalen geen aparte bijdrage, maar genieten wel volop mee van alle voordelen van hun ouders.

Nee. Je hebt recht op je voordelen vanaf de eerste dag dat je klant bent.

Ben je nu bij een ander ziekenfonds en wil je klant worden bij Helan?
Je kan op elk moment beslissen om te veranderen. Wel is het zo dat je aansluiting wettelijk pas aan het begin van elk kwartaal mag ingaan. Dus telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Sluit je voor het eerst aan bij een ziekenfonds?
Je kan op elk moment aansluiten en meteen van de voordelen genieten.
 

Helemaal niet. Overstappen van ziekenfonds kan heel makkelijk. Zelfs als je voor het eerst een tand- of hospitalisatieverzekering erbij neemt. Sluit makkelijk online aan en jouw vorige ziekenfonds wordt automatisch stopgezet.

Graag wat hulp bij je aansluiting of overstap? Vraag vrijblijvend advies en we helpen je graag alles regelen.

Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om over te kunnen stappen van ziekenfonds. 

 • Je moet minstens 1 jaar klant zijn geweest bij je huidige ziekenfonds

 • Je mag geen openstaande facturen hebben bij je huidige ziekenfonds

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om lid te zijn van een ziekenfonds betaal je een bijdrage. De bijdrage bij Helan Ziekenfonds bedraagt 10 euro per maand per titularis. Dit houdt in dat enkel personen met een eigen ziekenfondsdossier dienen te betalen. Voor kinderen die ten laste staan bij de ouders is er geen extra bijdrage.

In ruil voor dit bedrag kan je gebruik maken van alle diensten, terugbetalingen en voordelen van ons ziekenfonds.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om aan te sluiten bij een verzekering via een ziekenfonds, moet je bij datzelfde ziekenfonds klant zijn. Besluit je over te stappen naar Helan, dan kan je ook je tand- en hospitalisatieverzekeringen overdragen naar ons. Dit kan heel eenvoudig op het moment dat je aansluit bij Helan. En maak je vooral geen zorgen over de wachttijd. Die vervalt gewoon. Zodat je op elk moment beschermd blijft.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Die krijg je allemaal terugbetaald. Als je van ziekenfonds verandert, wordt je dossier altijd op de eerste dag van een nieuw kwartaal overgedragen. Terugbetalingen voor die datum zal je vorige ziekenfonds nog doorstorten. Vanaf 1 januari, april, juli of oktober betalen wij je alles terug.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

reken op onze betaalbare verzekeringen

 

Kies voor Helan

We zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

 

 • Snelle en transparante terugbetaling van je medische kosten 
 • Betaalbare hospitalisatie- en tandverzekering
 • Meer dan 500 euro aan voordelen voor je gezondheid
 • Meer dan 700 euro aan babyvoordelen
 • Meer dan 2.000 euro voordelen voor jou en je gezin

Vanaf € 10 /maand per volwassene

 

Vraag vrijblijvend advies

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.