Veranderen van ziekenfonds

Wat de reden ook is, overstappen naar Helan Ziekenfonds is altijd een goede keuze. En het is makkelijk. Laat ons iets weten en wij regelen alles voor jou.

Overstappen naar Helan is makkelijk!

Waarom blijf jij klant bij je ziekenfonds? Omdat je ouders er klant waren? Omdat overstappen ingewikkeld lijkt? Denk je eraan om te veranderen, dan is Helan een goede keuze. Kiezen voor Helan Ziekenfonds is kiezen voor een veelzijdig onafhankelijk ziekenfonds. Je bent optimaal verzekerd, geniet tal van voordelen, en je kunt ons altijd bereiken. Stap nu over en wij regelen alles voor je.

Wanneer veranderen van ziekenfonds?

Je kunt op elk moment beslissen om klant te worden van Helan Ziekenfonds. De echte overstap gebeurt op de eerste dag van elk kwartaal: dus op 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober. Om de overstap te regelen hebben wij ongeveer een maand de tijd nodig:

Aanvraag tot Aansluiting op
4 december 1 januari
4 maart 1 april
4 juni 1 juli
4 september 1 oktober

Regel de overstap online

Overstappen kan makkelijk en snel online. Je hebt alleen je identiteitskaart en bankkaart nodig.

Een medewerker van Helan contacteert je en bezorgt je de formulieren om de overstap te regelen en om de domiciliëring in orde te brengen. Als je nog vragen hebt, dan kun je die stellen.

  Je bezorgt de ondertekende documenten terug.

Helan Ziekenfonds verwerkt je aanvraag en regelt alles met je huidige mutualiteit. We brengen je op de hoogte als de overstap een feit is. In afwachting blijf je verzekerd bij je huidige ziekenfonds.

TIP: Zet de bestaande domiciliëring met je mutualiteit stop na de overstap.

Online  aansluiten

Hoe klant worden?

Overstappen naar Helan Ziekenfonds is eenvoudig. Wij regelen alles met je huidige ziekenfonds!

Sluit je aan

Waarom kiezen voor Helan

Met onze terugbetalingen en voordelen maak je werk van gezondheid. Maar ook als het even minder gaat, zijn we er. Word je ziek of krijg je een ongeval? Dan regelen wij je vervangingsinkomen. Zo kan jij focussen op je herstel. Waar het kan, werken we snel en digitaal. Heb je liever persoonlijk advies? Dan zijn we altijd dichtbij. 

Voordelen en terugbetalingen

Ontdek het ruime aanbod voordelen en terugbetalingen van Helan Ziekenfonds in de rubrieken baby en kinderen, gezond leven, en ziekte en extra zorg.