Herbekijk het webinar: Menopauze voor dummies

 


 

 

Menopauze voor dummies

Misschien sta je als jonge, vitale vrouw nog niet stil bij de menopauze of de voorafgaande perimenopauze. Nochtans is het goed je hiervan bewust te zijn. 

De menopauze is een natuurlijk fenomeen. Het hoeft je niet af te schrikken, zeker niet als je aandacht hebt voor de tekenen en tijdig de juiste acties onderneemt.

Deze webinar bestaat uit 2 delen:

  • algemene informatie over de verschillende fases van de menopauze
  • praktische tips en preventie

Doorbreek het taboe en omarm het vrouw-zijn, met een rugzak vol handvaten om deze periode vlot door te komen.

De persoonsgegevens die je invoert worden enkel verzameld en kunnen gebruikt worden door Helan Ziekenfonds voor direct marketing doeleinden. Zo zal je nog enkele mails ontvangen gerelateerd aan de inhoud van het webinar. In geen enkel geval geven we je gegevens door aan derden. Zodra je je inschrijft ga je akkoord met de privacy policy van Helan Ziekenfonds. Je kan je op elk moment uitschrijven uit e-mails en nieuwsbrieven.

Helan. Helemaal welzijn.

Wij zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

Ik word graag Helan klant

Meer weten over de menopauze?

De verschillende fasen van de menopauze

De verschillende fasen van de menopauze: de natuur aan het werk

Alle vrouwen komen ooit in de menopauze. Dat is geen ziekte, maar een natuurlijke fase in het leven als vrouw. Maar wist je dat er verschillende fasen in die menopauze bestaan?

De link tussen de menopauze en dementie, osteoporose en hart- & vaatziekten

Wie menopauze zegt, denkt vaak aan typische klachten zoals warmteopwellingen of slecht slapen. Maar professor Herman Depypere, gynaecoloog aan de Vrouwenkliniek van het UZ Gent, wijst erop dat ook dementie, osteoporose en hart- en vaatziekten dikwijls een link hebben met de gevolgen van de menopauze.