welwijzer

Pak je gezondheid aan met de Welwijzer

Doe de test en krijg een duidelijk beeld van je gezondheid. Krijg haalbare doelen en tips die goesting geven om ermee aan de slag te gaan.

Start de Welwijzer
Praten over dementie
Blog

Praten met iemand met dementie

Praten met een persoon met dementie kan uitdagend zijn. Wat zeg je wel en niet? Hoe kan je verbinding maken? Deze tips helpen je op weg.

artificiële intelligentie en gezondheid
Blog

Artificiële intelligentie: een meerwaarde voor je gezondheid

Een app die je huidvlekjes controleert. Een algoritme dat een beroerte voorspelt. Het klinkt wereldvreemd, maar het is werkelijkheid. Artificiële intelligentie verovert onze gezondheidszorg en dat is – ondanks alle uitdagingen – een goede zaak, zeggen experts.

Blog

Hoe voorkom ik een parentale burn-out

Als ouder wordt er veel van je verwacht. De combinatie gezinsleven en werk is niet altijd de makkelijkste puzzel om te leggen. Dat kan wel eens druk op de schouders leggen. Sommige ouders geraken het evenwicht helemaal kwijt en voelen zich opgebrand. Hieronder lees je meer over wat een ‘parentale burn-out’ is, en wat je kan doen om te vermijden dat je opgebrand geraakt.

mentruatie
Blog

Menstrueren: wat is normaal?

Waarom menstrueren vrouwen? Is het normaal dat het pijn doet? En waarom is het nog steeds taboe om erover te praten?

Blog

Zo valt je kindje zelfstandig in slaap

Professor Karlien Dhondt, kinder- en jeugdpsychiater in het UZ Gent, geeft jou in deze blog twee verschillende methodes om je kindje zelfstandig te leren slapen.

Ontdek onze e-books

E-book: Slaap je slecht? Last van slapeloosheid? Zo zorg je voor een goede nachtrust.

Geraak je moeilijk in slaap? Sta je 's ochtends niet echt uitgerust op? Een slechte nachtrust is erg lastig. Gelukkig bestaan er oplossingen voor. Ontdek alle tips van experten in dit e-book.

Download het e-book

Meer e-books

E-book: Ontdek onze tips voor een gezonde zwangerschap

Mag je nog alles eten en drinken? Kan je blijven sporten? En veel meer. Ontdek onze tips om 9 maanden lang goed voor jezelf en je baby te zorgen.

E-book: Tandzorg - tips en weetjes

Zorgen voor je tanden, is investeren in je gezondheid. Lees alles over tandzorg, tandproblemen en terugbetalingen in ons e-book en ontdek alle tips en weetjes.

Ontdek alle e-books