Blog

Zo anders, maar de kinderen van Elena voelen zich allebei thuis op Heyo vakantiekamp

Elk kind is anders en daarom stellen we bij Heyo vakantiekampen een aanbod samen dat zoveel mogelijk tegemoetkomt aan de meest uiteenlopende interesses en dat meegroeit met kinderen en jongeren. Voor elk wat wils dus en dat geldt ook voor gezinnen met meerdere kinderen die elk hun eigen willetje hebben. Elena, mama van een zoon (Matteo, 10 jaar) en een dochter (Alice, 7 jaar), kan erover mee spreken. Hieronder vertelt zij hoe Heyo er telkens toe bijdraagt dat alle stukjes van de vakantiepuzzel perfect in elkaar passen.

Een eigen keuze op dezelfde locatie

“Matteo en Alice verschillen enorm qua interesses, uiteraard ook door het leeftijdsverschil. Matteo is een stoere boy die heel competitief ingesteld is. Hij is eigenlijk de typische voetballer, die echt wil presteren.

Mijn dochter is dan weer een rustig meisje, dat zich amuseert met schminken, nageltjes lakken, ... Ze is gek van dieren en haarverzorging. Het is ook wel een echte kletskous. Terwijl ze het haar van de mama onder handen neemt, doet ze graag een babbeltje. En dan zegt ze dat ze later kapster wil worden …”

“Ondanks al die verschillen zijn ze deze zomer toch een paar keer samen op vakantiekamp geweest. Bij Heyo lukt dat perfect, want kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen op dezelfde locatie terecht. Dat vond ik in ons geval echt heel handig, omdat ze dan niet per se een vriendje moesten zoeken om samen op vakantiekamp te gaan.

Broer en zus gaan uiteindelijk al twee jaar samen op vakantiekamp, omdat ze de mogelijkheid hebben om zelf een thema te kiezen dat hen interesseert. Op die manier zitten ze dan op dezelfde plek in andere groepjes met andere monitoren. Alice, onze toekomstige kapster, volgde afgelopen zomer bijvoorbeeld ‘Haar en stijl’, terwijl Matteo op hetzelfde moment bij ‘Expeditie Rob en Son’ zat: daar deed hij een survivaltocht en kon hij zich helemaal uitleven.

Die week vond in Melle plaats, wat zeer handig voor ons was omdat het vlak bij mijn werk gelegen was. Dan kon ik ze ’s morgens samen afzetten en op het einde van de dag weer oppikken.”

Leunen op grote broer of samen met een vriendje

“Doordat onze kinderen samen een vakantiekamp op dezelfde locatie kunnen volgen, hebben ze alvast niet het gevoel daar alleen te zijn. Alice kan op die manier altijd een beetje leunen op grote broer, wat de stap om deel te nemen toch iets makkelijker maakt.

Grote broer zelf heeft natuurlijk altijd als eerste die stap moeten zetten. Intussen zit hij op een leeftijd dat hij als stoere jongen liever niet met zijn zus gezien wil worden, maar je merkt toch dat het ook voor hem telkens een geruststelling is dat ze samen naar hetzelfde vakantiekamp kunnen gaan.

Als hij geen vriendje heeft, is er altijd nog zijn zus op wie hij kan terugvallen. Maar uiteindelijk maken ze op het vakantiekamp zelf heel snel nieuwe vriendjes.”

“Op de vakantiekampen met overnachting heb ik er wel voor gezorgd dat ze samen met een vriendje gingen. Hun interesses liggen namelijk zover uit elkaar dat ze nog nooit op hetzelfde vakantiekamp overnacht hebben.

Bij Alice stonden dergelijke vakantiekampen vooral in het teken van haar passie voor dieren: in de krokusvakantie heeft ze ‘Boerderijdieren’ gevolgd en in de paasvakantie het Miniponykamp.

Mijn zoon is alles behalve gek van dieren. Die heeft op hetzelfde moment ‘Beach Olympics’ gevolgd in Bredene, met spelletjes, competitie en allerlei uitdagingen. Helemaal zijn ding!”

Nooit gedacht

“Maar de vakantiekampen zonder overnachting doen ze dus doorgaans samen. Door het enorme aanbod vinden ze zonder problemen een thema dat ze leuk vinden. Tegelijkertijd zijn die vakantiekampen nooit eenzijdig. Het is altijd een combinatie van beweging, spel en creatieve activiteiten.

En in die spelletjes ligt de focus dan weer sterk op samenwerken. Zo kan Alice altijd wel knutselen en creatief bezig zijn, maar wordt ze er ook toe aangezet om te bewegen. Hetzelfde geldt voor Matteo, maar dan omgekeerd. Ik ben blij dat hij ook activiteiten kan doen die wat rustiger zijn, zoals knutselen en creatief bezig zijn.

Zo wordt er een keertje een ander aspect van zijn persoonlijkheid aangesproken in plaats van zijn winnaarsmentaliteit. Want hier draait het om het proces en minder om het eindresultaat. En om eerlijk te zijn ben ik dan wel verbaasd als ik de verhalen hoor: nooit gedacht dat Matteo zou dansen met alle ogen op hem gericht. Een grote mond met een klein hartje … Hij vindt het niet zo leuk om in de aandacht te staan. Maar hij heeft het wel gedaan: ik heb er foto’s van gezien!”

“In de zomervakantie doen ze beiden meerdere vakantiekampen: dan hoeven de oma’s hen niet constant op te vangen. En bij het Tovenaarskamp zaten ze zelfs in dezelfde groep. Dan komt er een goochelaar trucjes leren. Dat is een thema dat ze allebei tof vinden om te doen. Thuis heb ik daarna nog wekenlang naar goocheltrucs mogen kijken …”

Benieuwd naar de vakantiekampen?

Ontdek Heyo

Deel dit artikel

Tags
Kamp

Verder lezen

Blog

Regen of sneeuw? Dit zijn de 6 leukste binnenactiviteiten voor kinderen

Kinderen hebben zo’n 2 uur beweging per dag nodig, maar op regenachtige dagen is dat niet zo vanzelfsprekend. Voetballen, ravotten of springtouwen gaat nu eenmaal niet zo goed binnenshuis. Gelukkig zijn er veel leuke alternatieve binnenactiviteiten voor kinderen die ervoor zorgen dat ze in beweging blijven én dat ze zich geen moment vervelen.

Blog

Waarom een vakantiekamp jouw kind doet groeien

Het is weer (school)vakantie. Je wil je kind een leuke tijd geven en schrijft hem of haar daarom in voor een vakantiekamp bij Heyo (vroeger gekend als Idee Kids en Kriebels & Kuren). Top idee! Want wist je dat een Heyo vakantiekamp jouw kind niet alleen plezier geeft maar ook doet groeien?

Blog

Een blik achter de schermen van de Heyo vakantiekampen

Een Heyo vakantiekamp: dat is voor vele kinderen en jongeren eindeloos plezier maken, de eigen talenten ontdekken en nieuwe vriendschappen sluiten. Het lijken de evidente ingrediënten voor een geslaagd vakantiekamp, maar dat komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Hieronder delen we alvast enkele keukengeheimen om telkens weer de ultieme vakantie-ervaring tot stand te brengen.

Blog

De eerste keer … op een vakantiekamp met overnachting of naar het buitenland: 15 tips van de Heyo monitoren

De eerste keer blijven overnachten op een vakantiekamp of de eerste keer op vakantiekamp in het buitenland: het kan voor heel wat onzekerheid zorgen, ook bij jou als ouder. Gelukkig hebben we bij Heyo al heel wat jaren ervaring op de teller en delen onze monitoren graag enkele waardevolle tips met jou.