Niet-dringend ziekenvervoer

  • Gepland medisch vervoer
  • Van en naar het ziekenhuis, een revalidatiecentrum of een centrum voor herstel- of kortverblijf
  • Op maat van je noden

Vervoer op maat van je noden

Ben je ziek of minder mobiel en heb je gepland vervoer nodig van en naar een zorglocatie? Dan is niet-dringend medisch vervoer een praktische oplossing. Helan regelt het vervoer voor jou in samenwerking met partner i-mens.

Wat is niet-dringend medisch vervoer?

  • Gepland vervoer op maat van je noden
  • Van en naar het ziekenhuis, hersteloord of zorg- of kortverblijf
  • Zittend of liggend, of aangepast (rolwagen)vervoer

Waarom niet-dringend medisch vervoer?

Als je zelf niet mobiel bent, of speciaal aangepast vervoer nodig hebt, dan kunnen wij dit voor je regelen. We bekijken samen met jou welk soort vervoer je nodig hebt en wat het voordeligst is voor jou. Zo raak je vlot en comfortabel op je bestemming. 

Hoe aanvragen?

Bel ons op het nummer 02 218 22 22. Kies eerst optie 2 en daarna optie 3 in het keuzemenu.

Buiten de openingsuren kan je kiezen voor optie 4. Zo word je meteen doorverbonden met de juiste dienst.

Wist je dat...

je als Helan-klant tot 1.400 euro terugbetaald krijgt voor niet-dringend medisch vervoer?

Bekijk het voordeel

Praktische vragen en antwoorden

Wat je precies betaalt voor je rit, hangt af van het type vervoer dat je nodig hebt. Contacteer ons en we bekijken met jou welk vervoer het beste bij je past. Als klant van Helan Onafhankelijk ziekenfonds heb je recht op een terugbetaling.

Bekijk het voordeel

Het niet-dringend vervoer geldt enkel om medische redenen. Ben je minder mobiel en heb je vervoer nodig om naar de kapper te gaan of familie te bezoeken in het ziekenhuis? Dan kan je geen beroep doen op niet-dringend ziekenvervoer. Er zijn wel mogelijkheden via:

  • De Minder Mobiele Centrales

De Minder Mobielen Centrales schakelen vrijwillige chauffeurs in die je kunnen vervoeren met hun eigen wagen. Je vindt de dienst in meer dan tweehonderd Vlaamse gemeentes. Bekijk het aanbod op mindermobielencentrale.be en vraag je rit 48 uur op voorhand aan. Aan het einde van de rit betaal je de onkostenvergoeding voor het aantal gereden kilometers en eventuele parkeerkosten.

  • Een taxi 

Sommige gemeenten voorzien taxicheques voor inwoners met een mobiliteitsbeperking. Informeer bij je gemeentebestuur of ze taxicheques voorziet en onder welke voorwaarden. Het bedrag van de tussenkomst verschilt per gemeente. Je leest er meer over op de website meermobiel.be.

“Toen mijn vader een periode dagelijks in het ziekenhuis moest zijn voor een behandeling, waren we blij dat we hulp konden inroepen voor het vervoer heen en terug. Zo kon ik zelf meer tijd maken om mijn ouders gezelschap te houden, of hen te ondersteunen voor andere taken.”

Maarten, 63 jaar

Baby-uitzet in Helan Zorgwinkel
 

Blijf niet met je vragen zitten

Stel ze ons via mail, chat, telefoon of op afspraak: wij luisteren graag en helpen je snel verder.

Contacteer ons

 

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Een brede kijk op jouw welzijn

18 januari
News

Terugbetaling van vervoer om gezondheidsredenen wijzigt

Moet je je soms verplaatsen om de nodige gezondheidszorgen te kunnen krijgen? De tegemoetkomingen van de vervoerskosten van deze verplaatsingen binnen de verplichte verzekering worden aangepast. Lees wat er verandert.

Blog

Doelgerichte zorg: een nieuwe kijk op jouw zorg

Er waait een nieuwe wind door het zorglandschap. Niet de problemen van wie zorg nodig heeft moeten centraal staan, maar wel de levensdoelen. Dat is het model van de doelgerichte zorg.