Thuisverpleging

  • Medische verzorging bij je thuis, tijdelijk of voor langere tijd
  • Als je thuis herstelt, langdurig ziek bent, of specifieke zorg nodig hebt
  • Betaalbare professionele zorg op maat van je zorgnood
Thuisverpleging aanvragen

Medische verzorging bij je thuis

Herstel je thuis na een ongeval of operatie, ben je chronisch of langdurig ziek, heb je medische verzorging nodig zoals een injectie of wondzorg? Helan regelt de thuisverpleging voor jou in samenwerking met partner i-mens. De verpleegkundigen komen bij je langs op een afgesproken tijdstip en nemen de tijd om je goed te verzorgen.

Wat is thuisverpleging?

  • Medische zorg bij je thuis
  • Wisselen van verbanden en steunkousen
  • Toedienen van medicatie, sondevoeding of injecties
  • Hulp bij wondzorg, stomazorg, opvolging van infusen
  • Medische begeleiding bij diabetes 
  • Palliatieve zorg

Waarom thuisverpleging?

Dankzij de hulp van de verpleegkundigen krijg je de beste medische verzorging in je eigen thuisomgeving. De planning verloopt vlot en je krijgt gerichte zorg op maat van jouw noden. Je hoeft niks te betalen, want Helan Thuiszorg regelt alles rechtstreeks met je ziekenfonds.

Hoe aanvragen?

Bel ons op het nummer 02 218 22 22, of vul het online aanvraagformulier in en we nemen zo gauw mogelijk contact met je op om alles in detail te regelen.

Bel je ons buiten de kantooruren? Kies dan in het keuzemenu voor optie 2 en daarna optie 4. Zo ben je snel bij de juiste dienst.

Praktische vragen en antwoorden

Thuisverpleging door een geconventioneerde verpleegkundige, zoals de medewerkers van Helan, is gratis. We betalen de wettelijke tussenkomst voor de zorgen rechtstreeks aan de verpleegkundige. Je hoeft dus niets voor te schieten.

Thuisverpleging is er voor jou als je medische zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld na een operatie of een ongeval, wanneer je thuis herstelt. Of wanneer je chronisch of langdurig ziek bent. Een verpleegkundige komt bij je langs en kan gespecialiseerde medische zorg bieden, zoals bijvoorbeeld een injectie geven, een wonde of een stoma verzorgen, advies geven bij diabetes… Wat je situatie ook is, thuisverpleging biedt medische zorg op maat van je zorgnood.

Thuiszorg biedt je extra ondersteuning in diezelfde zorgsituaties. Maar de hulp is niet-medisch. Een verzorgende komt bij je langs om te helpen bij je persoonlijke hygiënische verzorging, helpt je met de boodschappen of met eten klaarmaken, met je administratie, of om je huishouden draaiende te houden.

Helan kan beide diensten voor jou regelen. Weet je niet precies wat je zoekt? Contacteer ons en we begeleiden je graag snel naar de juiste ondersteuning voor jouw situatie. Bel ons op het nummer 02 218 22 22, of vul het online aanvraagformulier in en we nemen zo gauw mogelijk contact met je op.
 

Behalve wanneer je alleen hygiënische zorg nodig hebt, vragen wij een voorschrift van je arts. Zo bieden we zeker de juiste medische zorg op maat van jouw situatie. Als dat nodig is, komen we na je aanvraag eerst even bij je langs om je noden en wensen te bespreken. 

“Toen mijn zoontje zijn been had gebroken, moest hij een hele tijd in een rolstoel zitten. De thuisverpleegkundige van Helan wees hem op het belang van de juiste houding, stelde hem gerust en deed oefeningen met hem. We hebben er echt veel aan gehad.”

Lotte Franssen

Baby-uitzet in Helan Zorgwinkel
 

Blijf niet met je vragen zitten

Stel ze ons via mail, chat, telefoon of op afspraak: wij luisteren graag en helpen je snel verder.

Contacteer ons

 

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Poetshulp met dienstencheques

Hulp nodig? Reken op een van onze vaste huishoudhulpen. Betalen kan met dienstencheques.

Dienst Maatschappelijk Werk

Informatie, ondersteuning en advies over zorgoplossingen en financiële steun. Reken op de experts van de Dienst maatschappelijk werk van Helan.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.