helan-magazine

Lente-editie Helan Magazine

Helan is helemaal welzijn: wij zijn je dagelijkse partner voor een gezond leven in balans. En ons papieren magazine laat je zien wat wij daar precies mee bedoelen. Doorblader hier de online versie van het tijdschrift.

Doorblader Helan Magazine

Kuur natuur: waarom bosbaden goed voor je is

De natuur ingaan, heeft een instant effect. Het ontspant je, laat je hart rustiger slaan en doet je bloeddruk dalen. Heb je al eens een bosbad genomen? Dat is traag wandelen of rustig gaan zitten in het bos. Het proberen waard.

5 misverstanden over autisme

Gaat het over autismespectrumstoornissen, dan klinken er steeds meer meningen. Iedereen kent wel iemand met autisme of heeft er minstens al over gehoord. Maar ondanks die bekendheid bestaan er toch nog heel wat misverstanden over autisme. Dit zijn er 5.

Optimistisch ouderschap. Onfeilbaar zijn hoeft niet

Als ouder sta je elke dag voor nieuwe uitdagingen. Soms bied je die moeiteloos het hoofd. En af en toe sla je de bal eens mis. Maar ook dat is oké, zegt Steven Gielis, opvoedingsexpert en bezieler van ‘optimistisch ouderschap’.

Alles wat je moet weten over de perimenopauze

De menopauze wordt ten onrechte als ‘de overgang’ bestempeld. Want de eigenlijke overgang gaat er jaren aan vooraf, en heet de perimenopauze. Een onderbelichte fase waar veel vrouwen nochtans erg onder lijden, aldus Doctor Yvonne Louwers, gynaecoloog aan het Erasmus MC ziekenhuis in Rotterdam.

Download het e-book over ziekenhuisopnames

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig?

Een hospitalisatieverzekering zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten. Ontdek er meer over in ons gratis e-book.

Lees meer

Meer e-books

Het is nooit te laat om je tanden te corrigeren

Wil je graag je gebit verbeteren? Dat kan op elke leeftijd. Ontdek meer over orthodontische behandelingen en de kostprijs in ons gratis e-book.

Slaap je slecht? Pak je slapeloosheid aan!

Geraak je moeilijk in slaap? Slapeloosheid is erg lastig. Gelukkig bestaan er oplossingen voor. Ontdek alle tips van experten in ons gratis e-book.

Ontdek alle e-books