Helan onthaalouders

Warm, persoonlijk, huiselijk.

  • Een tweede thuis voor je kind
  • Ook voor kinderen met specifieke zorgen
  • Een zachte overgang voor kinderen tot de kleuterleeftijd
  • Openheid, vertrouwen en respect
  • Vergund door Kind en Gezin (Agentschap Opgroeien)
Vind kinderopvang in je buurt en vraag aan

Klein, fijn en net als thuis.

Onze onthaalouders bieden professionele kinderopvang met een persoonlijke toets. Je kleintje krijgt er alle ruimte om te spelen en te ontdekken op eigen ritme. En dat in een omgeving waar prikkels in mondjesmaat binnenkomen. De meeste van onze onthaalouders vangen baby's en kinderen tot 3 jaar op. Ook kinderen die extra zorgen of aandacht nodig hebben.

Hoeveel betaal je voor opvang bij een onthaalouder?

Ontdek de tarieven

Hoe we werken

Wederzijds respect en vertrouwen

In onze werking staat jouw kindje steeds centraal, waarbij jij en onze onthaalouders nauw samenwerken.

Icon
Zowel je onthaalouders als Helan

In een veilige en huiselijke sfeer

Onze onthaalouders voorzien opvang in een huiselijke sfeer waarbij ze je kindje iedere dag met open armen ontvangen.

Icon

Met oog voor de ontwikkeling van je kind

Onze onthaalouders zorgen voor versbereide voeding en zullen je kindje uitdagen en begeleiden in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Icon
Alle onthaalouders van Helan zijn vergund door Kind en Gezin en krijgen coaching en ondersteuning.

Goed om te weten

Je kind is in goede handen bij je onthaalouder. Al onze onthaalouders zijn vergund door Kind en Gezin (Agentschap Opgroeien). Ze krijgen ook intensieve coaching, training en ondersteuning bij Helan Kinderopvang.

Praktische vragen en antwoorden

Blije kinderen, tevreden ouders en enthousiaste onthaalouders. Dat zien we graag. Om dat te bereiken, staan transparantie en communicatie centraal. 

Ook al is je kind even niet bij jou, je blijft steeds op de hoogte. Wij maken graag tijd voor een gesprek. Want we luisteren naar jou. 

Elke dag een persoonlijk overlegmoment

Natuurlijk wil je weten hoe de dag van je kind was. Met een dagelijks persoonlijk overlegmoment als je je kind komt ophalen, blijf je over alles op de hoogte.

Heen-en-weer-schriftje

Slapen, eten, spelen, … alles wat belangrijk is, registreren we in ons heen-en-weer-schriftje. We bezorgen jou dit via mail. Bovendien kan je ons zo meteen nuttige of praktische informatie meegeven en kan je elk moment van de dag de activiteiten van jouw kind volgen.

Wederzijds overleg

Een vraag, een opmerking, feedback of iets anders dat je wil bespreken? Onze onthaalouders en de verantwoordelijke van de dienst voor onthaalouders maken graag tijd voor je.

Contacteer ons

Als je je kind inschrijft in onze kinderopvang stellen we een opvangcontract op. Dat is een bindende overeenkomst voor minstens 2,5 dagen opvang per week. Je opvangcontract omvat een opvangplan met de vaste dagen en uren waarop opvang voor je kind verzekerd is.

Je kan je opvangplan één keer per jaar aanpassen in overleg met de teamleider kinderopvang van Helan.

Contacteer ons

Niet iedereen kan evenveel betalen voor een kwaliteitsvolle kinderopvang. Maar je hebt er wel recht op. Daarom voorziet de Vlaamse overheid het systeem van de inkomensgerelateerde kinderopvang. Alle kinderdagverblijven en alle onthaalouders van Helan zijn vergund door Kind & Gezin (Agentschap Opgroeien). Daardoor kunnen we jou een inkomenstarief aanbieden. Hoeveel je per dag voor de opvang van je kind betaalt, hangt dus van je inkomen af. Op die manier kunnen we onze kinderopvang toegankelijk en betaalbaar houden. Voor iedereen.

Hoe kan ik mijn inkomenstarief bereken ? 
Om jouw inkomenstarief te berekenen hebben wij een attest inkomenstarief (kindcode) nodig. Deze kan je aanvragen op de website van het Agentschap Opgroeien. Lukt het jou niet om dit aan te vragen, dan kan je ons steeds contacteren

Opgelet: als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor de eventuele aanpassing van je tarief n.a.v. een gewijzigd inkomen en/of gezinssamenstelling.  

Lees meer over onze tarieven 

Kan je kind niet naar de opvang komen? Verwittig je onthaalouder zo snel mogelijk, zodat zij met een gerust hart de dag kunnen starten. Indien je te laat verwittigt, wordt een niet tijdig verwittigde afwezigheid aangerekend.

Kosteloos opvang annuleren

In je opvangplan zijn een vast aantal dagen opgenomen waarvoor je geen dagprijs hoeft te betalen als je kind niet naar de onthaalouder komt. Dit zijn 'respijtdagen'. Afhankelijk van het moment tijdens het jaar waarin jullie zijn ingestapt, krijg je:

  • 24 respijtdagen voor een voltijds opvangplan.
  • Een variabel aantal respijtdagen in verhouding tot een deeltijds opvangplan.

Zodra alle respijtdagen zijn opgenomen, wordt de dagpijs aangerekend bij afwezigheid van je kind.

In het huishoudelijk reglement vind je de contactgegevens van Helan Kinderopvang, en alle afspraken over onze werking, tarieven, normen en waarden.

Ons huishoudelijk reglement is opgemaakt volgens de bepalingen van het decreet kinderopvang en is goedgekeurd door Kind en Gezin.

“Wij zijn heel tevreden over onze onthaalmama. Ze omringt ons kind met geweldig veel zorg en liefde. Dikke pluim!”

Tine

Kinderoppasdienst Bsit

Met Bsit vind je zo een betrouwbare kinderoppas. Je krijgt 50% korting op een Bsit-jaarabonnement dankzij Helan.

Thuisoppas ziek kind

Is je kind ziek en moet jij werken? Wij voorzien een professionele kinderoppas aan een voordelig tarief.

Geboortepremie

Krijg je een kindje? Onze geboorte- of adoptiepremie geeft je een financieel duwtje in de rug.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kraamzorg

Tot 1 maand voor en 3 maand na de bevalling kan je als kersverse mama een beroep doen op kraamzorg.

Borstvoedingsadvies

Lukt de borstvoeding niet zoals verwacht? Wij betalen je wroedvrouw terug en je krijgt korting op een afkolktoestel.

Vaccins

Jij en je gezin beschermd. Dat is waarom wij een terugbetaling voorzien voor erkende vaccins.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

vrouw met tablet
Blog

Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Ook binnen Helan Kinderopvang staan we niet stil wat digitalisering betreft. We zijn altijd op zoek naar manieren om de administratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat maakt vooral het leven voor jou als ouder heel wat gemakkelijker.

Blog

Kinderopvang, wanneer start je de zoektocht?

In sommige steden is de zoektocht naar een plekje voor je oogappel niet evident. Want je wil uiteraard een kinderdagverblijf of onthaalouder waar jij je als ouder goed bij voelt. Wanneer kan je op zoek gaan naar een kinderdagverblijf of onthaalouder?