Hospitalisatieverzekering

 • Bereken je bijdrage in een paar minuten.
 • Wij stellen je de ideale verzekering voor.
Vanaf €4,43 /maand
Nu aansluiten
 
vanaf €7,93 / per maand
Onze suggestie
vanaf €6,94 / per maand
vanaf €4,43 / per maand
Grensbedrag Geen grensbedrag Geen grensbedrag Tot 25.000 euro per jaar
Kamersupplement eenpersoonskamer €125 €125 €80
Ereloonsupplement eenpersoonskamer Tot 300% Tot 200% Tot 100%
Kamersupplement dagopname €80 €80 €80
Ereloonsupplement dagopname Tot 100% Tot 100% Tot 100%
Leeftijd bij aansluiting Instap tot en met 65 jaar Instap tot en met 65 jaar Instap ook na 65 jaar
Voor- en nazorg 60 dagen voor, 180 dagen na 60 dagen voor, 180 dagen na 30 dagen voor, 90 dagen na
Hospitalia Assist Niet beschikbaar
Optie waarborg zware ziektes
 

Hospitalia Plus
De meest uitgebreide verzekering. Terugbetalingen tot 300% voor ereloon- en kamersupplementen. De rust van een kamer alleen, een extra servicepakket en extra voor- en nazorg.

Hospitalia Medium
De comfortverzekering bij een ziekenhuisopname. Rust en privacy in een kamer alleen, uitgebreide voor- en nazorg en extra servicepakket voor, tijdens en na je opname.

Hospitalia
De basisverzekering die je beschermt tegen hoge ziekenhuiskosten en toch betaalbaar is. Je bent tot 25.000 euro per jaar verzekerd voor een minimale bijdrage. Zonder leeftijdsbeperking.

 
vanaf €7,93 / per maand

Bereken je bijdrage

vanaf €6,94 / per maand

Bereken je bijdrage

vanaf €4,43 / per maand

Bereken je bijdrage

De meeste klanten kiezen voor Hospitalia Medium

 • Ruime terugbetalingen
 • Geen jaarlijks plafondbedrag
 • Comfort van een kamer alleen
 • Servicepakket Hospitalia Assist

Hospitalia Continuïteit wachtpolis

Heb je al een hospitalisatieverzekering via je werkgever? Wachtpolis Hospitalia Continuïteit is je vangnet als de hospitalisatieverzekering van je werk wegvalt bij een jobwissel of pensioen. Bovendien beschermt de wachtpolis je nu al tegen hoge ziekenhuiskosten, bovenop de verzekering via je werkgever.

Nu al extra terugbetalingen

Levenslang betaalbaar verzekerd

Sluit nu aan en betaal later tot 40% minder

Hospitalia Continuïteit
vanaf €3,13 / per maand

Praktische vragen en antwoorden

Om aan te sluiten bij Hospitalia, moet je ook klant zijn bij Helan Ziekenfonds. Wil je veranderen van ziekenfonds, dan kan dat heel eenvoudig online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak. We helpen je graag.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Helemaal niet. Overstappen kan snel en eenvoudig online, ook met een verzekering erbij. Jij vult een paar vragen in, en wij doen de rest. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak. We helpen je graag.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Bij Helan is de wachttijd beperkt tot 6 maanden. Een zwangerschap en bevalling is een uitzondering. Hier kan een wachttijd tot 9 maanden van toepassing zijn.

Maar nood breekt wet natuurlijk. Heb je dringende medische zorgen nodig na een ongeval? Dan schrappen we de wachttijd. En ook als je voor je aansluiting al een gelijkaardige polis had, vervalt de wachttijd.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke hospitalisatieverzekering heeft een medische vragenlijst bij de aanvraag, ook de verzekeringen via Helan. Dat is een vragenlijst in het kader van je medische geschiedenis.

Voor bepaalde medische aandoeningen wordt na het invullen nog een medisch verslag opgevraagd. Dit verslag kan je verkrijgen bij je huisarts of behandelende arts, en bezorg je terug aan het ziekenfonds. Aan de hand hiervan wordt beslist of je voor deze bestaande medische aandoening een beperking toegewezen krijgt voor de verzekering. We raden je aan om deze lijst altijd naar waarheid in te vullen. Als blijkt dat de medische vragenlijst onjuistheden bevat of onvolledig is, zal een uitkering geweigerd worden.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië en ook UZGent, Imelda Bonheiden en A.S.Z. Aalst hanteren heel hoge ereloonsupplementen, tot 500%.

 • Ben je verzekerd bij Hospitalia en verblijf je in een eenpersoonskamer in een van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 100% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Medium en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Medium betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 200% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Plus en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Plus betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 300% terug.
 • In een meerpersoonskamer in deze ziekenhuizen rekenen we nooit een franchise aan.
 • Voor een opname in een eenpersoonskamer in een ander ziekenhuis, buiten deze lijst, rekenen we nooit een franchise aan.
 • Heb je een opname gepland in een van deze ziekenhuizen? Contacteer ons zodat we je kunnen adviseren voor een optimale terugbetaling.

Van hulp in je huishouden tot medisch vervoer en een oppas voor je kind. Hospitalia Assist levert de helpende handen die jij nodig hebt. En dat vóór, tijdens of na je ziekenhuisopname of als je zwaar ziek bent.

 • Opvang voor katten en honden.
 • Oppas voor minderjarige kinderen.
 • Pedagogische ondersteuning voor minderjarige kinderen.
 • Thuishulp voor poetsen, strijken en maaltijden, buiten een eventueel contract met Helan Poets- en Strijkhulp.
 • Ziekenoppas voor alleenstaanden tijdens de eerste nacht na opname.
 • Vervoer van derden, bijvoorbeeld kleinkinderen die naar school moeten
 • Vervoer van je hond of kat
 • Leveringen van geneesmiddelen of maaltijden aan huis
 • Niet-dringend medisch vervoer, al dan niet met een taxi
 • Psychologische bijstand
 • Onbeperkt telefonische assistentie voor je administratie

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Met de Waarborg zware ziekten ben je optimaal beschermd voor de behandelingskosten van 31 erkende zwarte ziekten:

Kanker, leukemie, Ziekte van Parkinson, Ziekte van Hodgkin, Ziekte van Alzheimer, aids, tuberculose, multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, cerebrospinale meningitis, poliomyelitis, progressieve spierdystrofie, encephalitis, tetanus, mucoviscidose, ziekte van Crohn, Brucellose, levercirrose ingevolge hepatitis, sclerodermie met aantasting van de organen, diabetes type I, rectocolitis ulcerosa, ziekte van Pompe, malaria, Typhus exanthematicus, Typhoïde en paratyphoïide aandoeningen, Difterie, Cholera, miltvuur, ziekte van Creutzfeldt-Jacob, nierinsufficiëntie (waardoor men niet zonder dialyse kan) en lorgaantransplantatie (m.u.v. hoornvlies- en huidtransplantatie)

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Heb je nog praktische vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? We verzamelden de meest gestelde vragen en antwoorden op deze pagina

Reken op onze hospitalisatieverzekeringen

Hospitalia, je beschermlaag, voor, tijdens en na je ziekenhuisopname

Van een hospitalisatieverzekering wil je natuurlijk dat die dekt wat voor jou belangrijk is. Met Hospitalia kan dat. Er is altijd een formule op maat van je leven. Of op maat van je gezin. Altijd met een ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

Helan Ziekenfonds biedt drie verschillende dekkingen aan: Hospitalia, Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Vergelijk de hospitalisatieverzekeringen en kies de dekking die het best bij jou en je gezin past.

Vergelijk hospitalisatieverzekeringen

“Rémi belandde in het ziekenhuis met hoge koorts. De artsen wisten niet meteen wat er aan de hand was. Na een paar bange dagen volgde dan een operatie. Gelukkig kon ik de hele tijd bij Rémi blijven in een moeder-kind-kamer. Alles werd terugbetaald. Van spoed tot nazorg maanden na de operatie.”

Angélique en zoontje Rémi

“Na 6 dagopnames voor longontstekingen en buisjes in de oren liep de ziekenhuisrekening voor mijn dochter Charlotte serieus op. Maar dankzij Hospitalia heb ik mij daar geen minuut zorgen over gemaakt. We kregen 750 euro terug voor de ziekenhuiskosten, maar ook afspraken bij specialisten, kine en labo-onderzoeken voor en na de opname kregen we vlot en snel terugbetaald.”

Sarah

“Ik heb bewust gekozen om goed verzekerd te zijn voor hoge erelonen en voor een eenpersoonskamer in het ziekenhuis. Omdat ik al jong aangesloten ben, kon dat bij de Hospitalia-verzekeringen voor een heel betaalbare prijs.”

Evi

“Toen ik van job veranderde, kreeg ik een tip over wachtpolis Hospitalia Continuïteit. Als ik nog eens van werkgever verander, sluit ik via die wachtpolis snel en betaalbaar aan bij Hospitalia Medium. Vooral de prijs van de wachtpolis heeft mij overtuigd. Zo goedkoop, en ik krijg er later zoveel voor terug.”

Pauline

Meer getuigenissen

Angélique
Sarah
Evi
Pauline

Bescherm jezelf.

Letterlijk. In bubblewrap, zoals Bubble man en zijn gezin. Of met onze hospitalisatieverzekering Hospitalia.

Bekijk het filmpje. En kies wat voor jou past. 

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.