Personenalarm

 • Hulp met 1 druk op de alarmknop
 • Langer zelfstandig thuis wonen
 • Minder stress, meer gemoedsrust
 • Bij valrisico, valangst of beperkte mobiliteit
Personenalarm aanvragen

Wat is een personenalarm? 

Een personenalarm is een noodknop die je om de hals of pols draagt. Met één druk op de knop kan je een noodvraag uitsturen, waardoor hulp snel nabij is. De contactpersonen kies je zelf. Er bestaan verschillende vormen en systemen: van een eenvoudige zender in een armband tot een zender met gps of een meer geavanceerd veiligheidshorloge. 

Je wilt zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen? Je wordt een dagje ouder, bent onzeker na eerdere val of een beetje slechter te been? Heb je een beperking of ziekte? Of misschien maakt iemand zich zorgen om jou? In al deze situaties kan een personenalarm een oplossing bieden. 

Vraag nu een personenalarm aan

 

Kies een systeem dat bij je past

Kies uit verschillende opties voor je personenalarm, zodat jouw noodknop perfect aansluit bij jouw behoeften en dagelijkse leven.

Wil je deze info over personenalarmsystemen overzichtelijk printen om te bekijken met de persoon voor wie je zorg draagt? Download hier onze brochure.

Je Helan-voordeel

Wij ondersteunen je om langer thuis te blijven wonen. Regel een personenalarm via Helan en geniet van een gunstig tarief

Ontdek het voordeel

 

Personenalarm met alarmcentrale

Met 1 druk op je alarmknop sta je 24/24 in contact met een alarmcentrale. Zelfs buitenshuis, via gps-tracking. Ontdek de opties en de werking van dit systeem.

Automatische alarmering met sensoren

Voeg slimme sensoren toe aan je personenalarm met alarmcentrale voor nog meer veiligheid. Zo krijgt de alarmcentrale automatische meldingen bij gevaar.

Personenalarm zonder alarmcentrale

Liever een toestel aankopen dan huren? Via een veiligheidshorloge kan je een signaal uitzenden naar een mantelzorger. Je koopt dit aan via de Helan Zorgwinkel.

“Ik durf weer een beetje in de tuin te werken. Soms verlies ik mijn evenwicht en val ik, of word ik duizelig. Nu kan ik mijn kinderen waarschuwen met mijn alarmknop en ben ik snel geholpen.”

Louise, 81 jaar

Voordelen van een personenalarm

 • Met 1 druk op de knop is hulp onderweg
  Je hoeft dus geen telefoonnummer te onthouden of je adressenboekje in je gsm- of telefoontoestel af te gaan. Hulp vragen gaat snel en eenvoudig. Met één druk op de knop.
   
 • Je vergroot je onafhankelijkheid en veiligheid
  Je kunt langer onafhankelijk thuis wonen, want er is altijd iemand die je kan komen helpen in nood. Jij beslist wanneer de hulp écht nodig is.
   
 • Minder stress, meer gemoedsrust
  Zowel voor jezelf als je naasten, want er is altijd iemand die bereikbaar is, wanneer je alleen thuis bent.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

 

Ontdek alle tips

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende.

oudere vrouw
Blog

Durf te praten over je 'oude dagen'

Hoe wil ik op mijn 'oude dagen' leven? Een vraag die we ons vaak te laat stellen. Het is belangrijk om erover te durven praten wanneer we nog kunnen, zowel mentaal als fysiek.