Helan kinderdagverblijven

Koesteren, spelen, inspireren.

  • Focus op pedagogie en ontwikkeling
  • Persoonlijke aandacht voor je kind
  • Veilige, gezonde en duurzame omgeving
  • Ervaren en enthousiaste kinderbegeleiders
  • Erkend door Kind en Gezin (Agentschap Opgroeien)
Vind kinderopvang in je buurt en vraag aan

Elke dag een nieuw avontuur

Spelen, leren, onderzoeken. In onze kinderdagverblijven wordt je kind volop geïnspireerd en gestimuleerd om de wereld te ontdekken. Samen met de andere kinderen, en onder de enthousiaste begeleiding van onze ervaren kinderbegeleiders. Onze pedagogische waarden nemen we elke dag mee in onze werking, maar altijd op het tempo van jouw kind. Onze kinderbegeleiders hebben alle kennis en ervaring om je kind te geven wat het nodig heeft.

Hoeveel betaal je voor een kinderdagverblijf?

Ontdek de tarieven

Hoe we werken

Met kennis van zaken

Onze kinderbegeleiders hebben het juiste diploma én volgen regelmatig opleidingen en trainingen.

Icon

Met oog voor de ontwikkeling van je kind

Je kind krijgt alle kansen en ruimte om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo en met persoonlijke aandacht.

Icon

In een veilige, gezonde en duurzame omgeving

Duurzaamheid vinden we belangrijk. Waar het kan, voorzien we ecologische alternatieven in onze kinderdagverblijven.

Icon

Wederzijds respect en vertrouwen

Je kind mag zijn wie het is. Onze kinderopvang staat open voor iedereen.

Icon

Hoe ziet Helan Kinderopvang eruit?

Elke dag staan meer dan 500 enthousiaste kinderbegeleiders voor de kinderen klaar. Benieuwd hoe het eraan toegaat in één van onze 64 kinderdagverblijven? In dit filmpje geven we je een blik achter de schermen.

Goed om te weten

Wist je dat je als mama gewoon borstvoeding kan komen geven aan je kind? In onze kinderdagverblijven kan je in alle rust je kind eten geven. Ben je in de buurt en lukt het je om binnen te springen? Je bent van harte welkom.  

Praktische vragen en antwoorden

Blije kinderen, tevreden ouders en enthousiaste kinderbegeleiders. Dat zien we graag. Om dat te bereiken, zetten we onze klant centraal en gaan we voor een open communicatie. 

Ook al is je kind even niet bij jou, je blijft steeds op de hoogte. Naast een digitaal heen-en-weer-schriftje, maken wij graag tijd voor een gesprek. Want we luisteren naar jou. 

Elke dag een persoonlijk overlegmoment

Natuurlijk wil je weten hoe de dag van je kind was. Met een dagelijks persoonlijk overlegmoment als je je kind komt ophalen, blijf je over alles op de hoogte.

Digitaal heen-en-weer-schriftje

Slapen, eten, spelen, … alles wat belangrijk is, registreren we in onze ouderapp. Digitaal, want dat is handig. Bovendien kan je ons zo meteen nuttige of praktische informatie meegeven en kan je elk moment van de dag de activiteiten van jouw kind volgen.

Wederzijds overleg

Een vraag, een opmerking, feedback of iets anders dat je wil bespreken? Onze kinderbegeleiders en de verantwoordelijke van de kinderopvang maken graag tijd voor je.

Contacteer ons

Als je je kind inschrijft in onze kinderopvang stellen we een opvangcontract op. Dat is een bindende overeenkomst voor minstens 2,5 dagen opvang per week. Je opvangcontract omvat een opvangplan met de vaste dagen en uren waarop opvang voor je kind verzekerd is.

Je kan je opvangplan één keer per jaar aanpassen in overleg met de teamleider kinderopvang van Helan.

Contacteer ons

Niet iedereen kan evenveel betalen voor een kwaliteitsvolle kinderopvang. Maar je hebt er wel recht op. Daarom voorziet de Vlaamse overheid het systeem van de inkomensgerelateerde kinderopvang. Alle kinderdagverblijven en alle onthaalouders van Helan zijn vergund door Kind & Gezin (Agentschap Opgroeien). Daardoor kunnen we jou een inkomenstarief aanbieden. Hoeveel je per dag voor de opvang van je kind betaalt, hangt dus van je inkomen af. Op die manier kunnen we onze kinderopvang toegankelijk en betaalbaar houden. Voor iedereen.

Hoe kan ik mijn inkomenstarief bereken ? 
Om jouw inkomenstarief te berekenen hebben wij een attest inkomenstarief (kindcode) nodig. Deze kan je aanvragen op de website van het Agentschap Opgroeien. Lukt het jou niet om dit aan te vragen, dan kan je ons steeds contacteren

Opgelet: als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor de eventuele aanpassing van je tarief n.a.v. een gewijzigd inkomen en/of gezinssamenstelling.  

Lees meer over onze tarieven 

Kan je kind niet naar de opvang komen? Verwittig het kinderdagverblijf of je onthaalouder zo snel mogelijk, zodat zij met een gerust hart de dag kunnen starten.

Kosteloos opvang annuleren

In je opvangplan zijn een vast aantal dagen opgenomen waarvoor je geen dagprijs hoeft te betalen als je kind niet naar de kinderopvang komt. Dit zijn 'respijtdagen'.

18 dagen respijtdagen voor een voltijds opvangplan - Een variabel aantal respijtdagen in verhouding tot een deeltijds opvangplan 

  • Maximum 5 aansluitende dagen via onze nieuwe gezinsvakantie 
  • Indien alle respijtdagen zijn opgenomen wordt je dagprijs (kindcodetarief) aangerekend + 5 euro (met als maximum het bedrag van de hoogste dagprijs zoals bepaald door het Agentschap Opgroeien) 
  • Is jouw kind langer dan 5 opeenvolgende kalenderdagen afwezig wegens ziekte (volgens jouw opvangplan) , dan hoef je  vanaf de 6 de ziektedag geen respijtdag  te gebruiken. Wij vragen dan wel een medisch attest. 

Voorbeeld:

Opvangplan Aantal Respijtdagen op jaarbasis (van jan tot en met dec)
5 dagen/week 18 dagen
4.5 dagen/week 16,5 dagen
4 dagen/week 14,5 dagen
3.5 dagen/week 13 dagen
3 dagen/week 11 dagen
2.5 dagen/week 9 dagen

Bij Helan Kinderopvang heb je naast de standaard 18 respijtdagen ook recht op een gezinsvakantie in juli of augustus. Deze gezinsvakantie kan maximaal 5 aaneengesloten dagen duren (voor een voltijds opvangplan) en komt overeen met het opvangplan van die maanden. Je kunt deze vakantiedagen opnemen tussen 15 juni en 15 september. Om gebruik te maken van de gezinsvakantie, dien je voor 30 april van dat jaar een aanvraag in te dienen bij de verantwoordelijke van de kinderopvang. 

Voorbeeld:
Je opvangplan in juli 2023 bestaat uit 3 opvangdagen per week (maandag, dinsdag en vrijdag) en je neemt vakantie van 10 juli tot en met 31 juli. Dan heb je recht op 3 dagen gezinsvakantie.
 

Is jouw kind ziek, dan gebruik je een respijtdag om de opvang te annuleren.

Belangrijk: Vanaf 1 januari 2024

Is jouw kind langer dan 5 opeenvolgende kalenderdagen afwezig wegens ziekte (volgens jouw opvangplan) , dan hoef je  vanaf de 6 de ziektedag geen respijtdag  te gebruiken. Wij vragen dan wel een medisch attest.  

Het medische attest moeten we ontvangen de laatste werkdag van de lopende maand. Het medisch attest moet duidelijk vermelden vanaf wanneer de ziekteperiode is gestart.  

Voorbeeld:
Je opvangplan in juni 2023 bestaat uit 3 opvangdagen per week (maandag, dinsdag en vrijdag). Je kindje wordt ziek op 6 juni en zal afwezig zijn tot en met 18 juni. Voor de eerste 5 kalenderdagen (van 6 juni tot en met 11 juni) worden er respijtdagen ingezet voor de geplande opvangdagen. Vanaf 11 juni, mits medisch attest, worden er geen respijtdagen meer aangerekend en hoeft u niet te betalen voor de resterende dagen afwezigheid. Dit wordt ook toegestane afwezigheid genoemd.
 

Elk kinderdagverblijf heeft een eigen huishoudelijk reglement. Dit ontvang je bij de inschrijving in het kinderdagverblijf. Wens je toch nog een exemplaar, dan bezorgen wij jou dit graag.

Contacteer ons

Feedback zoals complimenten,  bedenkingen, suggesties, ontevredenheden en klachten over de dagelijkse werking van onze kinderdagverblijven kunnen bij voorkeur rechtstreeks besproken worden met onze kinderbegeleiders of teamleiders. Wij bieden een luisterend oor in geval van ontevredenheid en zoeken samen met jou naar een mogelijke oplossing.
Vanuit onze organisatie moedigen wij het geven van gerichte feedback aan onze medewerkers heel sterk aan. Het stelt ons in de mogelijkheid om de kwaliteit van onze kinderopvang steeds te verbeteren.  
Wens je jouw feedback online door te geven dan kan dit via feedbackkinderopvang@helan.be 

 

“De betrokkenheid, de warmte en de zin voor initiatief van de kinderbegeleiders zijn hier grote troeven. De waarden staan hier niet alleen op papier. Je merkt ze ook effectief in de praktijk.”

Sarah

Occasionele kinderopvang

Dringende en occasionele opvang

In Stad Antwerpen bieden we 146 opvangplaatsen aan voor dringende en occassionele opvang.

Heb je dringend opvang nodig omwille van een opleiding? Heb je plots werk gevonden? Of zit jouw gezin in een acute crisissituatie? Dan kan je onmiddellijk terecht in onze OKIDO kinderdagverblijven (ABC Ateljee, Avonturenatelier, Bellenbos, Droomdomein, Fabelfee en Heldenhuis) waar we dringende en occasionele opvang aanbieden. Deze opvangplaatsen zijn steeds tijdelijk tot jouw kind in een reguliere opvangplaats terecht kan.

Vind kinderopvang in je buurt

Kinderoppasdienst Bsit

Met Bsit vind je zo een betrouwbare kinderoppas. Je krijgt 50% korting op een Bsit-jaarabonnement dankzij Helan.

Thuisoppas ziek kind

Is je kind ziek en moet jij werken? Wij voorzien een professionele kinderoppas aan een voordelig tarief.

Geboortepremie

Krijg je een kindje? Onze geboorte- of adoptiepremie geeft je een financieel duwtje in de rug.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kraamzorg

Tot 1 maand voor en 3 maand na de bevalling kan je als kersverse mama een beroep doen op kraamzorg.

Borstvoedingsadvies

Lukt de borstvoeding niet zoals verwacht? Wij betalen je wroedvrouw terug en je krijgt korting op een afkolktoestel.

Vaccins

Jij en je gezin beschermd. Dat is waarom wij een terugbetaling voorzien voor erkende vaccins.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Wat is sensorisch spel? En wat zijn de voordelen?

Sensorisch of sensopatisch spel is eenvoudig uitgelegd spel waarbij je kind zijn of haar zintuigen gebruikt. Je kind gaat dus ontdekken met zijn/haar ogen, oren, handen, neus en… jawel, ook met de mond. Hoe dat eruit ziet en wat de voordelen zijn, leggen we je graag uit.