30 april 2024

Helan huishoudhulp neemt ACC Dienstencheques over

Helan Huishoudhulp neemt alle dienstencheque-activiteiten over van ACC Dienstencheques vanaf 1 mei 2024. Door deze overname heeft Helan Huishoudhulp voortaan zo’n 4.200 medewerkers in dienst.

22 april 2024

Helan Kinderopvang Bellenbos in Borgerhout verhuist naar een gloednieuwe locatie

Kinderopvang ‘Bellenbos’, onderdeel van Helan Kinderopvang, verhuist naar een gloednieuw gebouw. Vanaf 22 april verwelkomt de vernieuwde kinderopvang 42 kinderen van nul tot drie jaar op het adres in de Schoenstraat 79.

28 maart 2024

Kinderopvang Ali Alo in Aalst verhuist naar gloednieuwe locatie

Kinderopvang ‘Ali Alo’ in Aalst, onderdeel van Helan Kinderopvang, verhuist naar een gloednieuw gebouw. Vanaf 28 maart verwelkomt de vernieuwde kinderopvang 42 kinderen van nul tot drie jaar op het nieuwe adres in de Rozendreef 192.

4 maart 2024

Uitgebreide gezondheidsscan op basis van AI

Van je hartslag tot je ademhalingsfrequentie: het zijn belangrijke gezondheidsindicatoren die je best van tijd tot tijd meet. Helan Onafhankelijk ziekenfonds en de Gentse start-up IntelliProve slaan de handen in elkaar om dit proces te vereenvoudigen. IntelliProve's gezichtsscantechnologie maakt het namelijk mogelijk om binnen enkele seconden een nauwkeurige welzijnscheck uit te voeren op basis van artificiële intelligentie (AI). Vanaf midden april kunnen Helan-klanten de toepassing zelf uittesten.

1 februari 2024

Helan Kinderopvang neemt tweede kinderdagverblijf over in Wilrijk, ‘Babypaleis' wordt ‘Wolkenwereld’

Helan Kinderopvang neemt kinderopvang ‘Wolkenwereld’ over, voorheen gekend als ‘Babypaleis’. Met dit kinderdagverblijf breidt Helan Kinderopvang het aanbod in Wilrijk verder uit, met 36 opvangplaatsen. ‘Wolkenwereld’ is het 66ste kinderdagverblijf van Helan Kinderopvang in Vlaanderen.

29 januari 2024

Helan Kinderopvang breidt uit met nieuwe locatie ‘Manneke Maan’

Helan Kinderopvang zet een belangrijke stap om het opvangtekort in Merksem aan te pakken. Dat doet de organisatie door Kinderdagverblijf 'Fabelfee' te verhuizen naar een splinternieuwe locatie. Daarmee gaat de totale opvangcapaciteit omhoog met zo’n 60 plaatsen. Vanaf vandaag opent ‘Manneke Maan’ de deuren met een totale opvangcapaciteit tot 90 kinderen van nul tot drie jaar. Hiermee vergroot Helan Kinderopvang haar capaciteit en draagt ze bij aan de groeiende vraag naar kinderopvangplaatsen in de Antwerpse regio.

12 januari 2024

Op Quitters Day lanceert Helan ‘Ga Klein’-campagne om haalbare doelen te stellen

Vandaag is het Quitters Day, de dag waarop ruim 80% van de nieuwjaarsresoluties sneuvelen. De grootste reden? 1 op de 3 Belgen stelt te hoge doelen. Dat blijkt uit onderzoek van Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Daarom lanceert het ziekenfonds een campagne om de Vlaming dit jaar te helpen met hun voornemens. Met ‘Ga Klein’ roept Helan op om kleine en realistische doelen te stellen.

7 januari 2024

Helan Kinderopvang verwelkomt nieuw kinderdagverblijf “Heuse Helden”

Helan Kinderopvang neemt het kinderdagverblijf ‘Pipolientje’ in Heusden (deelgemeente van Destelbergen) over en geeft het de nieuwe naam ‘Heuse Helden’. Met 36 beschikbare plaatsen voor kinderen van nul tot drie jaar, gaat de overname op 8 januari 2024 van kracht. De kinderopvang heeft zes medewerkers in dienst, die er aan de slag blijven. De vzw breidt zo haar netwerk uit naar 65 kinderdagverblijven, met een uitgebreider dienstenaanbod in Destelbergen.

6 november 2023

Helan Kinderopvang vangt opvangtekort in Zele op met opening nieuw kinderdagverblijf Ziezo

Helan Kinderopvang opende vorige week maandag hun nieuwe kinderdagverblijf “Ziezo”, gelegen in de Dr.A.Rubbensstraat 1B in Zele, op een boogscheut van het centraal gelegen Kerkplein. Ziezo biedt plaats aan achttien kindjes van 0 tot 3 jaar en heeft drie begeleiders. De kinderopvang biedt (eindelijk) een antwoord op het nijpende tekort in de regio, en werkt bovendien met inkomensgerelateerd tarief. Dat betekent dat ouders betalen in functie van hun inkomen.