1 februari 2024

Helan Kinderopvang neemt tweede kinderdagverblijf over in Wilrijk, ‘Babypaleis' wordt ‘Wolkenwereld’

Helan Kinderopvang neemt kinderopvang ‘Wolkenwereld’ over, voorheen gekend als ‘Babypaleis’. Met dit kinderdagverblijf breidt Helan Kinderopvang het aanbod in Wilrijk verder uit, met 36 opvangplaatsen. ‘Wolkenwereld’ is het 66ste kinderdagverblijf van Helan Kinderopvang in Vlaanderen.

29 januari 2024

Helan Kinderopvang breidt uit met nieuwe locatie ‘Manneke Maan’

Helan Kinderopvang zet een belangrijke stap om het opvangtekort in Merksem aan te pakken. Dat doet de organisatie door Kinderdagverblijf 'Fabelfee' te verhuizen naar een splinternieuwe locatie. Daarmee gaat de totale opvangcapaciteit omhoog met zo’n 60 plaatsen. Vanaf vandaag opent ‘Manneke Maan’ de deuren met een totale opvangcapaciteit tot 90 kinderen van nul tot drie jaar. Hiermee vergroot Helan Kinderopvang haar capaciteit en draagt ze bij aan de groeiende vraag naar kinderopvangplaatsen in de Antwerpse regio.

12 januari 2024

Op Quitters Day lanceert Helan ‘Ga Klein’-campagne om haalbare doelen te stellen

Vandaag is het Quitters Day, de dag waarop ruim 80% van de nieuwjaarsresoluties sneuvelen. De grootste reden? 1 op de 3 Belgen stelt te hoge doelen. Dat blijkt uit onderzoek van Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Daarom lanceert het ziekenfonds een campagne om de Vlaming dit jaar te helpen met hun voornemens. Met ‘Ga Klein’ roept Helan op om kleine en realistische doelen te stellen.

7 januari 2024

Helan Kinderopvang verwelkomt nieuw kinderdagverblijf “Heuse Helden”

Helan Kinderopvang neemt het kinderdagverblijf ‘Pipolientje’ in Heusden (deelgemeente van Destelbergen) over en geeft het de nieuwe naam ‘Heuse Helden’. Met 36 beschikbare plaatsen voor kinderen van nul tot drie jaar, gaat de overname op 8 januari 2024 van kracht. De kinderopvang heeft zes medewerkers in dienst, die er aan de slag blijven. De vzw breidt zo haar netwerk uit naar 65 kinderdagverblijven, met een uitgebreider dienstenaanbod in Destelbergen.

6 november 2023

Helan Kinderopvang vangt opvangtekort in Zele op met opening nieuw kinderdagverblijf Ziezo

Helan Kinderopvang opende vorige week maandag hun nieuwe kinderdagverblijf “Ziezo”, gelegen in de Dr.A.Rubbensstraat 1B in Zele, op een boogscheut van het centraal gelegen Kerkplein. Ziezo biedt plaats aan achttien kindjes van 0 tot 3 jaar en heeft drie begeleiders. De kinderopvang biedt (eindelijk) een antwoord op het nijpende tekort in de regio, en werkt bovendien met inkomensgerelateerd tarief. Dat betekent dat ouders betalen in functie van hun inkomen.

2 november 2023

Helan Kinderopvang neemt kinderdagverblijf ‘De Katjes’ over

Helan Kinderopvang neemt kinderdagverblijf ‘De Katjes’ in Tervuren over. ‘De Katjes’ biedt plaats aan 44 kinderen tot en met drie jaar. De kinderopvang heeft 10 personeelsleden in dienst, die er aan de slag blijven. De overname, die van kracht is gegaan op 1 oktober 2023, gebeurt met veel respect voor de eigenheid en kennis van ‘De Katjes’. Hiermee breidt Helan Kinderopvang haar netwerk uit tot 64 kinderdagverblijven en verruimt het haar dienstenaanbod in Tervuren.

28 september 2023

Helan Kinderopvang opent kinderdagverblijf Lierlantijn

Op maandag 2 oktober opent Helan Kinderopvang het kinderdagverblijf ‘Lierlantijn’, gelegen in de Kazernedreef 5 in Lier, op een boogscheut van het zwembad én naast woonzorgcentrum Herenhof. Lierlantijn biedt plaats aan 37 kindjes, wat belangrijk is voor een regio met een hoge opvangnood. Al deze kinderen en personeelsleden verhuizen vanuit een andere locatie in Lier, namelijk kinderdagverblijf ‘Het Parkske’.

26 september 2023

“Na het brullen kunnen we ademen”: Helan Kinderopvang reageert opgelucht na Septemberverklaring

Helan Kinderopvang, één van de grootste organisatoren van crèches en onthaalouders in Vlaanderen, reageert opgelucht op de extra investering van 270 miljoen in de kinderopvang. Die werd maandag aangekondigd tijdens de Septemberverklaring. “Het is een mooie stap in de goede richting, al valt wel nog af te wachten hoe het aanvullende budget ingezet zal worden" zegt Filip Standaert, directeur Helan Kinderopvang. Alle 150 Vlaams Parlementsleden ontvingen van Helan een bedankingsbrief met kindertekening.

17 augustus 2023

Belgen onderschatten het gezondheidsbelang van krachttraining

(Inactieve) volwassenen verliezen vanaf hun 30e zo’n 10% aan spiermassa per 10 jaar, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Toch wordt het belang van krachttraining vanaf je 30e onderschat. Om aan te tonen dat je geen gewichtige trainingen nodig hebt, maar krachttraining kan inbouwen in je dagelijkse routines, ontwikkelde Helan Onafhankelijk ziekenfonds ‘blijf krachtig’-banken: banken waarbij je aan (lichte) krachttraining doet om erop te kunnen zitten. De banken zijn vanaf vandaag te vinden in recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent, waar ze officieel geopend werden door schepen van sport, Sofie Bracke.