17 november 2022

Problemen in de kinderopvang: "Meer vragen van ouders, maar ook meer complimenten en dankbaarheid"

Het doet veel kinderbegeleiders wellicht pijn in het hart om te zien hoe de kinderopvang de laatste weken en maanden in het nieuws komt. Zeker nu er opnieuw twee crèches gesloten zijn, in Keerbergen en Oudenaarde, groeit bij veel ouders de bezorgdheid. Sommige ouders hebben daardoor plots minder vertrouwen in de kinderopvang. En dat weegt, zegt Lisa De Grève, pedagogisch coördinator bij de Kinderopvang van Helan.

10 november 2022

Dagelijks krijgen zo’n 60 mensen een beroerte: deze app kan een hersenbloeding helpen voorkomen

Naast de behandeling van beroertes komt de nadruk steeds meer te liggen op preventie. Vaak liggen hartritmestoornissen aan de basis, maar regelmatige screenings kunnen die opsporen en zo beroertes voorkomen. En dat kan bijvoorbeeld met apps voor de smartphone die het hart monitoren, schrijft Dag Allemaal.

10 oktober 2022

Helan en Famougrey maken psychisch lijden zichtbaar met AI

Op 10 oktober, de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid, lanceert ziekenfonds Helan met FamousGrey een nieuwe campagne: ‘Zie Mijn Pijn’. Psychisch lijden is onzichtbaar en daardoor vaak onbegrepen. Daarom kregen drie mensen de kans om hun onzichtbare pijn voor het eerst zichtbaar te maken via artificiële intelligentie. Zodat hun omgeving écht kan zien en begrijpen hoe zij zich voelen.

10 oktober 2022

Week van de Pijn: enkele opzienbarende initiatieven

Van 10 tot en met 16 oktober is het de Week van de Pijn. Daarom brengt GZA Ziekenhuizen de hele week haar project “pijnvrije zorg binnen een helende ziekenhuisomgeving” onder de aandacht met verschillende acties. VUB en UHasselt van hun kant starten een groot onderzoek naar pijn bij borstkankeroverlevers. En via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de mentale pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

28 september 2022

Hoofdkantoor Helan-groep verhuisd naar Gent-Sint-Pieters

GENT – Het Gentse hoofdkantoor van de Helan-groep heeft sinds kort een nieuw adres aan de Kortrijksesteenweg 302 vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Ook de Zorgwinkel is voortaan op dezelfde locatie te vinden. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan zo’n 370 medewerkers. Het werd op dinsdag 27 september plechtig ingehuldigd in het bijzijn van de Gentse burgemeester Matthias De Clercq.

16 augustus 2022

Kankerpatiënte Marie-Lou verbolgen om “discriminatie”: “Alleen wie genoeg geld heeft, krijgt terugbetaling”

Marie-Lou lijdt aan kanker, krijgt chemotherapie en heeft haaruitval. Haar klacht: wie zich een dure pruik kan permitteren, krijgt een tussenkomst van het ziekenfonds. Wie een goedkoop mutsje wil, krijgt niets.

13 juli 2022

19 procent meer kinderen op kamp aan verlaagd tarief

19 procent meer kinderen en jongeren zijn op vakantiekamp aan een verlaagd tarief in vergelijking met vorig jaar. Dat maakt Heyo Vakantiekampen, verbonden aan Helan Ziekenfonds, bekend.

8 juli 2022

Hier woont oud naast zeer jong: Dampoortwijk krijgt kinderopvang in rusthuis

De senioren van woonzorgcentrum Eau de Gand in de Dampoortwijk hebben nieuwe buren. Sinds kort vinden de achttien kindjes van kinderdagverblijf Gele Giraf een thuis op de site. En wees gerust: de twee generaties kunnen het prima met elkaar vinden. “Er is nu altijd iets te beleven in ons tuintje.”

7 juli 2022

Helan Kinderopvang neemt 'De eerste stapjes' in Wilrijk over

Helan Kinderopvang neemt kinderdagverblijf ‘De eerste stapjes’ in Wilrijk over. ‘De eerste stapjes’, gelegen in de Kleine Doornstraat, biedt plaats aan 48 kindjes en heeft 11 personeelsleden in dienst. Zij blijven gewoon aan de slag. ‘De eerste stapjes’ zal voortaan ‘Wonderwereld Wilrijk’ heten.