Ziekenhuisopname

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met een ziekenhuisopname. Wat moet je meenemen?  Welke kosten worden er gedekt en hoe dien ik mijn terugbetalingen in? Wat met de nazorg of revalidatie? Ontdek het allemaal op deze overzichtspagina.

Voor je ziekenhuisopname

We begrijpen dat een ziekenhuisopname een ingrijpende gebeurtenis kan zijn. Daarom streven we ernaar om jou goed geïnformeerd en ondersteund te houden gedurende het hele proces. Hieronder vind je nuttige informatie en advies om je voor te bereiden op een ziekenhuisopname. Of het nu gaat om praktische tips, medische voorbereidingen of emotionele ondersteuning, wij staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat je ziekenhuiservaring zo comfortabel mogelijk verloopt.

Na je ziekenhuisopname

De periode na een ziekenhuisopname is vaak net zo belangrijk als de opname zelf. Hier bieden we uitgebreide informatie en begeleiding over wat je kunt verwachten na het verlaten van het ziekenhuis. Of het nu gaat om het opvolgen van medische instructies, revalidatie, psychologische ondersteuning of het hervatten van je normale activiteiten, wij zijn er om je te begeleiden op de weg naar een duurzaam herstel en vlotte revalidatie.

 

Vervoer van en naar het ziekenhuis

In bepaalde gevallen is het mogelijk dat je medische toestand het niet toelaat om zelf van en naar het ziekenhuis te rijden. Als alternatief kan je gebruik maken van ziekenvervoer. Dit vervoer kan dringend of niet-dringend zijn, afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. 

Een opname in het buitenland

Word je onverwacht opgenomen in het buitenland? Of heb je een opname gepland in het buitenland die niet dringend is? Informeer je dan goed over de nodige documenten en terugbetalingen, want hier gelden per land of type zorg specifieke regels.

Specifieke opnames

De ene ziekenhuisopname is de andere niet. Hieronder geven we meer informatie over specifieke opnames omwille van een bepaalde diagnose of in een bepaalde afdeling.

hospitalisatieverzekering Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. Onze hospitalisatieverzekeringen zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die bij je past uit onze 3 formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen