Leven met een langdurige ziekte

Ben je langdurig of chronisch ziek? Zet je leven niet op pauze. Helan staat aan je zijde met zorg en ondersteuning op maat. Zo geniet je van maximaal comfort. Zowel thuis als weg van huis.

Wat is een langdurige of chronische ziekte?

Een langdurige of chronische ziekte is een aandoening die lange tijd voortduurt en een behandeling van minstens 6 maanden noodzaakt. Zo'n aandoening kan erfelijk zijn, maar ook omgevingsfactoren en levensstijl spelen een rol.

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je met een of meer langdurige ziektes wordt geconfronteerd. Maar ook jonge mensen krijgen ermee te maken. En dat kan je leven flink overhoop halen. Wat je uitdagingen ook zijn, een goede omkadering maakt het verschil.

Welke chronische ziektes zijn er?

Enkele van de meest voorkomende chronische ziektes zijn:

Waar heb je recht op als chronisch patiënt?

Wil je weten op welke sociale en fiscale tegemoetkomingen je recht hebt? Heb je hulp nodig om ze aan te vragen? Onze maatschappelijk werkers ondersteunen je bij het invullen van je hulpnoden en geven je advies op maat. Helemaal gratis.

Neem contact op

Een greep uit ons zorgaanbod

Helan voordeel psychotherapie

Gaat het eens wat minder? Laat je ondersteunen door een psycholoog. Wij zorgen voor de terugbetaling van je sessies. Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen 10 euro per sessie terugbetaald voor maximum 12 sessies per jaar.

Ook bij de Helan Luisterlijn kan je terecht. Als klant van Helan Ziekenfonds heb je recht op 5 gratis gesprekken met een psycholoog van de Luisterlijn per jaar.

Thuisverpleging

Heb je nood aan tijdelijke, langdurige of blijvende verpleegkundige hulp? Reken op onze professionele en gedreven verpleegkundigen. Ze komen bij je langs en nemen rustig de tijd voor je medische en persoonlijke verzorging.

Meer over thuisverpleging

Ondersteuning mantelzorg

Draag jij op regelmatige basis zorg voor iemand uit je directe sociale omgeving? Een partner, kind, ouder of vriend? Dan doe je aan mantelzorg. Bekijk hier hoe wij zorg dragen voor jou. Praktisch, financieel en emotioneel.

Meer over mantelzorg

Zorgverblijf

Heb je nood aan een aangepast hersteloord om te revalideren na een ziekenhuisopname of een zware behandeling? Onze maatschappelijk werkers ondersteunen je met raad en daad, en wijzen de weg naar tijdelijke opvangmogelijkheden. 

Meer over zorgverblijf

Helan Zorgwinkel

Op zoek naar hulpmiddelen om gezond en fit te blijven? Of naar een rolstoel of zorgbed om te revalideren? In de Helan Zorgwinkel vind je alles wat je zoekt. Van hoogwaardige kwaliteit.

Of je nu wil kopen of huren, onze adviseurs helpen je graag verder.

Ontdek het aanbod

Voordelen en terugbetalingen

Helan ondersteunt je met interessante voordelen en terugbetalingen. Een greep uit ons aanbod:

Alle voordelen ontdekken

Dienst Maatschappelijk Werk

Onafhankelijk leven met een beperking, optimaal helpen als mantelzorger: reken op onze maatschappelijk werkers voor advies, bemiddeling of ondersteuning.

Helpper

Vergoed je familie en mantelzorger(s) met je PVB/PAB

Thuiszorg nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.

Zorg en ondersteuning

Kraamzorg, thuiszorg, thuisverpleging, zorgmateriaal, financiƫle steun of persoonlijk advies. Reken op het zorgaanbod van Helan en vind de ondersteuning die je zoekt.

Thuisoppas zorgbehoevende

Gezelschap in je vertrouwde omgeving door een vrijwilliger. Ook ter ondersteuning van mantelzorgers.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.