Wat te doen bij… terugbetalingen

Bij Helan Ziekenfonds maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Ook voor je terugbetalingen. Maar hoe vraag je ze precies aan? Heel wat aanvragen kan je momenteel makkelijk digitaal doen. Maar sommige moet je ons nog via de post bezorgen. We zetten de opties op een rij.

Doktersbriefje en eAttest

Na een bezoek aan je huisarts, arts-specialist, kinesist of een andere zorgverstrekker krijg je ofwel een eAttest, ofwel een papieren getuigschrift voor verstrekte hulp. Zo verloopt de terugbetaling.

Helan-voordeel

Wil je een terugbetaling aanvragen van een Helan-voordeel? Bekijk vooraf de terugbetalingsvoorwaarden.

Terugbetaling tandzorg en orthodontie

Heb je facturen voor tandzorg en wil je de terugbetaling ervan aanvragen? Lees hier hoe je de terugbetaling aanvraagt via Dentalia Plus en met het aanvullend voordeel orthodontie.

Ziekenhuisopname

Naar het ziekenhuis voor een operatie, bevalling, of dagopname? Word je behandeld voor een zware ziekte? Lees hoe je de terugbetaling via je Hospitalia-hospitalisatieverzekering aanvraagt.

Terugbetalingen met een medisch akkoord

Voor bepaalde vervangingsinkomens of terugbetalingen heb je een medisch akkoord nodig. Zo vraag je dit aan.

Terugbetaling medische zorgen in het buitenland

Ontving je medische zorgen in het buitenland en wil je de terugbetaling ervan aanvragen? We leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Medische kosten via Medicalia

Wil je een terugbetaling van je medische kosten aanvragen via Medicalia? We leggen stap voor stap uit hoe je dit doet.

Medische kosten via de optie Waarborg zware ziekten

Wil je een terugbetaling van je medische kosten aanvragen via de optie Waarborg zware ziekten van je Hospitalia-verzekering? We leggen stap voor stap uit hoe je dit doet.

Terugbetalingsregelingen

Om de kosten van een behandeling binnen de perken te houden, zijn er terugbetalingsregelingen. Zo geniet je hogere terugbetalingen en besparende maatregelen.