Ziekenfonds

19 procent meer kinderen op kamp aan verlaagd tarief

19 procent meer kinderen en jongeren zijn op vakantiekamp aan een verlaagd tarief in vergelijking met vorig jaar. Dat maakt Heyo Vakantiekampen, verbonden aan Helan Ziekenfonds, bekend.

Heyo heeft deze zomer 24.500 kinderen op kamp, in Vlaanderen en het buitenland, verspreid over in totaal 1.133 kampen. Omdat het vakantiebudget van veel ouders de laatste jaren gedaald is, hebben deze zomer minder kinderen één of meer kampen op de planning. Ook het aantal lastminute inschrijvingen blijft uit, merkt Heyo op. Bovendien zijn er tot een vijfde meer ouders die hun kind aan een verminderd tarief op kamp laten gaan, en er is ook veel vraag naar korting. 

“Dankzij Heyo kunnen wel ruim 200 kinderen gratis op kamp, via het initiatief ‘iedereen op kamp’ dat onder andere door de OCMW’s wordt gecommuniceerd”, klinkt het bij de organisatie. Actie- en bewegingskampen winnen aan populariteit ten opzichte van vijf jaar geleden, al prijken bovenaan nog altijd de paardrijd- en avonturenkampen.

Sinds deze maand ontvangt Heyo wel meer inschrijvingen van Oekraïense kinderen. De organisator werkt daarvoor onder meer samen met zes Vlaamse bedrijven om hen een gratis plekje te geven op een kamp naar keuze.

 

Contact

Neem voor meer contact op met:
Sarah Masschelein, woordvoerster Helan. 

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft eeneigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo, behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.