Ziekenfonds

19 procent meer kinderen op kamp aan verlaagd tarief

19 procent meer kinderen en jongeren zijn op vakantiekamp aan een verlaagd tarief in vergelijking met vorig jaar. Dat maakt Heyo Vakantiekampen, verbonden aan Helan Ziekenfonds, bekend.

Heyo heeft deze zomer 24.500 kinderen op kamp, in Vlaanderen en het buitenland, verspreid over in totaal 1.133 kampen. Omdat het vakantiebudget van veel ouders de laatste jaren gedaald is, hebben deze zomer minder kinderen één of meer kampen op de planning. Ook het aantal lastminute inschrijvingen blijft uit, merkt Heyo op. Bovendien zijn er tot een vijfde meer ouders die hun kind aan een verminderd tarief op kamp laten gaan, en er is ook veel vraag naar korting. 

“Dankzij Heyo kunnen wel ruim 200 kinderen gratis op kamp, via het initiatief ‘iedereen op kamp’ dat onder andere door de OCMW’s wordt gecommuniceerd”, klinkt het bij de organisatie. Actie- en bewegingskampen winnen aan populariteit ten opzichte van vijf jaar geleden, al prijken bovenaan nog altijd de paardrijd- en avonturenkampen.

Sinds deze maand ontvangt Heyo wel meer inschrijvingen van Oekraïense kinderen. De organisator werkt daarvoor onder meer samen met zes Vlaamse bedrijven om hen een gratis plekje te geven op een kamp naar keuze.

 

Contact

Neem voor meer contact op met:
Sarah Masschelein, woordvoerster Helan. 

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Ziekenfonds


Helan Ziekenfonds biedt samen met Helan Kinderopvang en Helan Huishoudhulp een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.