Nieuws


5 juni 2023

Een week gezonder

Van 5 tot 11 juni organiseert de Diabetes Liga de eerste editie van ‘Een Week Gezonder’. Een nieuw initiatief om gezonde voeding bij het brede publiek te stimuleren met een oproep om ‘ja’ te zeggen en de uitdaging aan te gaan om een week bewust gezonder eten en drinken.

30 mei 2023

Bescherm je tegen de eerste zonnestralen

De eerste zonnestralen zijn op komst. Heerlijk, maar niet zonder gevaar, want de uv-stralen kunnen huidkanker veroorzaken. De Stichting tegen Kanker deelt tips om toch van de zon te genieten, mits de nodige bescherming.

26 mei 2023

Geen quarantaine meer na positieve COVID-19-test

Na de lockdowns, quarantaines en tal van andere maatregelen, is er goed nieuws! Gezien de gunstige evolutie van de COVID-19-pandemie, heeft het Interministeriële Conferentie Volksgezondheid een einde gesteld aan de automatische verplichte isolatieperiode van 7 dagen na een positieve COVID-test.

22 mei 2023

Speur mee naar tijgermuggen

Sciensano en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen verklaren het muggenseizoen voor geopend. Dit jaar rekenen ze opnieuw op de hulp van de bevolking om mee uit te kijken voor de Aziatische tijgermug.

16 mei 2023

Schone lucht voor iedereen, teken jij ook de petitie?

Wist je dat vervuilde lucht verschillende ziektes kan veroorzaken, zoals astma, kanker of andere chronische aandoeningen, en verantwoordelijk is voor 7.500 vroegtijdige sterftegevallen in ons land? We ademen zo vaak in en uit en staan te weinig stil bij de kwaliteit van de lucht die we inademen. Maar jij kan mee voor verandering zorgen.

10 mei 2023

Vergeet niet om dit jaar nog naar de tandarts te gaan

Ga je jaarlijks naar de tandarts? Dan krijg je meer terugbetaald voor je tandzorg dan iemand die niet regelmatig op controle gaat. Dit jaar nog niet naar de tandarts geweest? Zorg dan dat je zeker nog een controle-afspraak maakt.