Nieuws


20 januari 2022

Een uitstrijkje, wij doen het. En jij?

Ben je een vrouw tussen 25 jaar en 64 jaar? Dan is het belangrijk om elke 3 jaar een uitstrijkje te laten nemen bij je huisarts of gynaecoloog. Is het bij jou al meer dan 3 jaar geleden, dan krijg je een uitnodiging.

19 januari 2022

Mediphone Assist is moeilijk bereikbaar

De curve van de oproepen voor Mediphone Assist stijgt even snel als de verspreiding van de Omikron-variant. Daardoor zijn onze telefoonlijnen soms overbelast.

18 januari 2022

Aangepaste terugbetalingen van vervoerskosten om gezondheidsredenen

Moet je je soms verplaatsen om de nodige gezondheidszorgen te kunnen krijgen? De tegemoetkomingen van de vervoerskosten van deze verplaatsingen binnen de verplichte verzekering worden aangepast. Lees wat er verandert.

11 januari 2022

Gezonde levensjaren gaan letterlijk en figuurlijk in rook op

Een enquête van Sciensano had al eerder aangetoond hoe de coronacrisis een invloed had op onze leefstijl en ons welzijn. Zo is het gebruik van alcohol, tabak, drugs en slaap- of kalmeringsmiddelen, toegenomen sinds de coronacrisis.

10 januari 2022

Nieuwe terugbetalingsregeling van de raadplegingen op afstand

Vanaf dit jaar wordt een nieuw kader voor de terugbetaling van telegeneeskunde door artsen in het voorjaar van 2022 voorzien. Vanaf dit jaar zullen 4 telefonische raadplegingen en 4 videoraadplegingen per jaar terugbetaald worden per patiënt, per arts.

6 januari 2022

Ziekenfondsverkiezingen 2022 - afsluiting van de kiesverrichtingen

In oktober kondigden wij aan dat er in 2022 verkiezingen zouden worden georganiseerd met het oog op de vernieuwing van de Algemene Vergadering van Helan Onafhankelijk ziekenfonds en de VMOB MLOZ Insurance. De nieuwe samenstelling van deze Algemene vergaderingen is ondertussen gekend. Ontdek hier de verkozen kandidaten.

4 januari 2022

Derdebetalersregeling versoepeld sinds 1 januari 2022

Wil je graag dat je zorgverlener de het derdebetalerssyteem toepast, zodat jij enkel het remgeld betaalt? Vanaf 1 januari 2022 is dat mogelijk voor iedereen.

23 december 2021

De impact van corona op het aantal zelfdodingen in ons land

Volgens de eerste voorzichtige schattingen is in Vlaanderen het aantal zelfdodingen in 2020 niet gestegen. Omdat gegevens over zelfdodingen in ons land verschillende kanten uitzwermen en niet gecentraliseerd zijn, is het moeilijk om een vast cijfer te plakken op het aantal zelfdodingen.

22 december 2021

De impact van corona op het ziekenfonds

Ook als ziekenfonds voelen we de impact van het coronavirus zeer hard. Meer en meer mensen worden ziek, waardoor onze medewerkers meer documenten moeten verwerken. Denk maar aan de terugbetaling van ziektebriefjes, het behandelen van uitkeringen en medische akkoorden. Helaas treft corona ook onze medewerkers, waardoor we met minder mensen meer werk moeten verzetten en minder telefonisch beschikbaar zijn. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat de wachttijden oplopen als je ons belt.