Nieuws


31 mei 2024

Eén sterfgeval per uur door roken in België

Elk jaar overlijden er in België ruim 9000 personen aan de gevolgen van roken. Dat komt neer op één overlijden per uur.

30 mei 2024

Online PsyHulp bereikte al 15.000 jongeren

De Vlaamse Overheid zet extra middelen in voor de versterking van online psychologische hulp. Ook het aanbod van ‘Online PsyHulp voor jongeren’ wordt uitgebreid. Het platform biedt gratis online psychologische sessies aan voor jongeren tussen 16 en 23 jaar die kampen met psychologische moeilijkheden of zich niet goed in hun vel voelen. Sinds de opstart zochten al meer dan 100 jongeren hulp en vulden meer dan 880 jongeren de zelftest ‘vibecheck’ in.

29 mei 2024

MyGov.be: de nieuwe app van de overheid

De Belgische overheid lanceert een nieuwe app: MyGov.be. Deze app bundelt je persoonlijke gegevens, administratieve documenten, certificaten en aanvragen.

27 mei 2024

Bescherm jezelf (en je ongeboren baby) tegen hormoonverstoorders

Vandaag lanceert het FOD Gezondheidszorg een campagne over hormoonverstoorders, met een focus op zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens. Volgens een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen heeft bijna de helft van de Belgen nooit van hormoonverstoorders gehoord. Ze zijn nochtans overal aanwezig in ons dagelijks leven kunnen nochtans een grote invloed hebben op onze gezondheid: daling van de vruchtbaarheid en een hoger risico op bepaalde ziektes zoals kanker en diabetes. 

14 mei 2024

Uitbreiding van de terugbetaling van geneesmiddelen voor kinderen met kanker

Hoewel kanker zeldzaam is bij jongeren, worden er elk jaar toch meer dan 400 kinderen door getroffen. De behandelingen en geneesmiddelen om kanker te bestrijden zijn vaak echter zeer duur. Een nieuwe overeenkomst maakt de tijdelijke terugbetaling mogelijk van een vijftigtal geneesmiddelen, die tot nu toe niet terugbetaald werden.

13 mei 2024

Nieuw voordeel bij Helan: menopauzeconsulent

Benieuwd wat een menopauzeconsulent voor jou kan betekenen? Lees er hier alles over.