Kinderopvang

Groepsopvang ‘De Vlinderboom’ voortaan te vinden in dagverzorgingscentrum ‘De Triangel’

Groepsopvang ‘De Vlinderboom’, deel van Helan Kinderopvang, is voortaan te vinden in het dagverzorgingscentrum ‘De Triangel’ (Zorgband Leie en Schelde). Onthaalouders Erika Eeckman en Eileen Campbell bieden er vanaf vandaag samen groepsopvang aan voor 18 kindjes tussen 0 en 3 jaar. Het samenbrengen van jong en oud op eenzelfde plek biedt een sterke maatschappelijke meerwaarde. De officiële inhuldiging van de nieuwe locatie vond afgelopen zondag plaats in aanwezigheid van schepen Eva Rombaut en Marleen Paelinck, directeur woonzorg Zorgband Leie en Schelde.

Moeder en dochter samen aan de slag

Het dagverzorgingscentrum ‘De Triangel’ (Zorgband Leie en Schelde) in de Steenvoordestraat biedt dagopvang voor mensen die nog zelfstandig of met steun van familie/mantelzorgers thuis wonen, maar die overdag in goed gezelschap professionele zorgondersteuning zoeken. Met ‘De Vlinderboom’ komen daar vanaf vandaag 2 mei nu ook 18 kindjes bij. Onthaalouder Erika Eeckman van ‘De Vlinderboom’ wilde graag samenwerken met haar dochter Eileen Campbell, die ook onthaalouder is. Ze moesten daarvoor op zoek naar een groter pand dan dat in de Heidestraat en vonden dat bij het dagverzorgingscentrum

Interactie tussen jong en oud

“Met het onderbrengen van ‘De Vlinderboom’ in dagverzorgingscentrum ‘De Triangel’ zijn we niet aan ons proefstuk toe. Het is de zevende locatie waar we kindjes opvangen in of vlakbij een woonzorgcentrum. Het is een win-win voor iedereen en zeker iets wat we in de toekomst verder willen doortrekken”, aldus Filip Standaert, directeur Helan Kinderopvang. Ook voor het personeel op de zorgsite is het een troef om groepsopvang in huis te hebben.  


“Met onze aanpak slopen we de denkbeeldige omheining van de ouderenzorg en maken we de verbinding met de buitenwereld”, zegt Githa Praet, algemeen directeur van Zorgband Leie en Schelde. “We willen een omgeving creëren waar ouderen in contact komen met de jongste generatie Destelbergenaars."


Egbert Lachaert, de voorzitter van de Zorgband Leie en Schelde, voegt eraan toe: “We willen een plaats zijn waar verschillende functies, zoals een kinderdagverblijf, aanwezig zijn en de ouderenzorg inclusief wordt.”


‘De Vlinderboom’ is geopend op weekdagen van 6u30 tot 18u. 
Adres: Steenvoordestraat 36, 9070 Destelbergen – Heusden.
 

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang

Gezin en werk combineren, het is een pittige uitdaging. Helan ondersteunt je graag in het vinden van een gezond en werkbaar evenwicht tussen beide. Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëren we een warme, stimulerende omgeving voor je kind.