Kinderopvang

Helan Kinderopvang neemt 'De eerste stapjes' in Wilrijk over

Helan Kinderopvang neemt kinderdagverblijf ‘De eerste stapjes’ in Wilrijk over. ‘De eerste stapjes’, gelegen in de Kleine Doornstraat, biedt plaats aan 48 kindjes en heeft 11 personeelsleden in dienst. Zij blijven gewoon aan de slag. ‘De eerste stapjes’ zal voortaan ‘Wonderwereld Wilrijk’ heten.

De overname van kinderdagverblijf ‘De eerste stapjes’ in Wilrijk gebeurt op vraag van de huidige eigenaar. “We hebben gekozen voor Helan Kinderopvang omdat we erg geloven in de pedagogische waarden die het bedrijf uitdraagt”, aldus Nathalie Ruyssers van ‘De eerste stapjes’. “Daarnaast vonden we het belangrijk dat ons team samen kon blijven.”

Met de overname van ‘De eerste stapjes’ - met de nieuwe naam ‘Wonderwereld Wilrijk’ - telt Helan in totaal 65 kinderdagverblijven, goed voor 2.472 opvangplaatsen. Helan Kinderopvang biedt naast kinderopvang ook een ziekenfonds, extra verzekeringen, huishoudhulp, thuiszorg, vakantiekampen en een zorgwinkel. 

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.