Ziekenfonds

Luisteraar over musturberen: "Ik durf te beweren dat ik hoe langer hoe minder mezelf dingen opleg die moeten"

Musturbeer jij wel eens? Uit onderzoek blijkt dat 9 op de 10 Vlamingen het wel eens doet. Het is niet wat je denkt: ‘musturberen’ is een term uit de Amerikaanse psychologie, die betekent dat je jezelf te veel druk oplegt.

Je vindt dat je bepaalde dingen moet doen en dat heeft ook gevolgen, zoals oververmoeidheid en stress. Is het een term die al dagelijks gebruikt wordt, op straat bijvoorbeeld? En musturbeert de Vlaming effectief zo vaak? Reporter Brecht Devoldere trok de straat op en nam de proef op de som

Deel dit artikel

Over Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft eeneigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.500 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo, behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.