Ziekenfonds

Nieuwe directeur Kristel Bracke wil vanuit ‘Talent & Cultuur’ Helan mee helpen omvormen tot brede welzijnsgroep

Sinds eind vorig jaar mag Kristel Bracke zich de nieuwe directeur ‘Talent & Cultuur’ van Helan noemen. In die functie wil Bracke, die haar carrière startte bij Partena (sinds vorig jaar Helan) en na een tussenstop in 2018 opnieuw bij Partena terechtkwam, verder inzetten op het mee omvormen van Helan tot een brede welzijnsgroep. Om daartoe te komen, ontwierp de nieuwe directeur Talent & Cultuur alvast een gericht beleidsplan dat ze in 2023 zal uitrollen.

Kristel Bracke begon haar loopbaan bij het toenmalige Partena in 1992. In 2006 zette ze de stap naar Attentia, maar in 2018 keerde ze terug naar haar eerste werkgever. Sindsdien vervulde ze bij Partena functies als business directeur Hulp in huis en directeur Thuiszorg. Doorheen haar carrière wisselde ze regelmatig operationele functies af met hr-functies. Als directeur ‘Talent & Cultuur’ streeft Bracke alvast volop naar het omvormen van Helan tot een brede welzijnsgroep, met een uitgebreid dienstaanbod op het vlak van gezondheid, welzijn en zorg voor de één miljoen klanten.

Van een ziekenfonds met aanvullende diensten naar een brede welzijnsgroep

“We werken al in crossfunctionele teams samen, maar we zijn vandaag toch nog hoofdzakelijk een ziekenfonds, een dienstenchequebedrijf, een thuiszorgorganisatie,…”, aldus Kristel Bracke. “Ik maakte de overstap omdat ik zo de kans krijg om die verschillende entiteiten meer samen te brengen en bij te dragen aan het creëren van een brede welzijnsgroep.” In haar beleidsplan stelt Bracke Helan als wendbare organisatie voorop, met multidisciplinaire teams die de autonomie krijgen om de beste oplossing voor de klant uit te werken. Daarbij staan steeds de waarden van Helan centraal: écht luisteren, anders durven zijn, zorgen voor eenvoud en samen in beweging komen. Ook een toekomstgerichte visie, die zowel stilstaat bij de noden van de klanten van morgen als bij de groei en ontwikkeling van de werknemers, is een absolute must voor Helan. Met deze beleidsvisie in het achterhoofd blijft Helan haar belangrijkste doel verder nastreven: “De levenskwaliteit van klanten verbeteren, wat onze medewerkers dag na dag blijft drijven in hun enthousiasme”, besluit Bracke.

Kristel Bracke

 • °1970
 • Getrouwd en mama van twee volwassenen zonen
 • Opleiding 
  • 2011-2012: Master in HRM – Vlerick
  • 2000-…: verschillende opleidingen: coaching, verandermanagement, financieel management, learning & development, projectmanagement
  • 2002-2003: kwaliteitsmanager – Amelior
  • 1988-1991: master Germaanse talen - Universiteit Gent
 • Carrière  
  • 2022-…: Directeur Talent & Cultuur – Helan (voorheen Partena)
  • 2021: Directeur Thuiszorg – Partena
  • 2018-2020: Business directeur Hulp in huis – Partena
  • 2016-2018: Business directeur Preventie & Bescherming – Attentia P&B
  • 2011-2015: HR-directeur – Attentia Corporate
  • 2006-2010: directeur Kinderbijslag – Attentia kinderbijslag
  • 1992-2005: HR project manager & quality manager, operationeel manager, learning & development partner, teamleader - Partena
    

Deel dit artikel

Over Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft eeneigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.500 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo, behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.