Kinderopvang

Helan Kinderopvang opent kinderdagverblijf Lierlantijn

Op maandag 2 oktober opent Helan Kinderopvang het kinderdagverblijf ‘Lierlantijn’, gelegen in de Kazernedreef 5 in Lier, op een boogscheut van het zwembad én naast woonzorgcentrum Herenhof. Lierlantijn biedt plaats aan 37 kindjes, wat belangrijk is voor een regio met een hoge opvangnood. Al deze kinderen en personeelsleden verhuizen vanuit een andere locatie in Lier, namelijk kinderdagverblijf ‘Het Parkske’.

Een gedeelde bredere kijk op kinderopvang

Kinderdagverblijf ‘Lierlantijn’ in Lier biedt dagopvang voor 37 kinderen van 0 tot 3 jaar in een huishoudelijke sfeer in drie leefgroepen. Ook kleuters kunnen er op woensdagnamiddag of in de vakanties terecht. Helan Kinderopvang is van mening dat kinderopvang meer is dan opvang alleen en schenkt dan ook veel aandacht aan de groei van kindjes.

Alle kinderen en medewerkers van kinderopvang ‘Het Parkske’ verhuizen naar deze gloednieuwe locatie. Helan telt momenteel 63 kinderdagverblijven, goed voor bijna 2.800 opvangplaatsen.

Duurzame groei

De opening van deze gloednieuwe locatie versterkt de bredere kijk op welzijn van Helan, die als zorgorganisatie haar klanten helpt om hun levenskwaliteit te verbeteren via een totaalpakket aan diensten, waaronder naast kinderopvang ook een ziekenfonds, extra verzekeringen, huishoudhulp, thuiszorg, vakantiekampen en een zorgwinkel. 

Filip Standaert

Binnen de sector streven we naar een duurzame ontwikkeling van een veilige, gezonde en kwalitatieve kinderopvang in Vlaanderen. Duurzaam voor zowel kinderen, ouders als medewerkers

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.