Kinderopvang

Helan Kinderopvang breidt uit met nieuwe locatie ‘Manneke Maan’

Helan Kinderopvang zet een belangrijke stap om het opvangtekort in Merksem aan te pakken. Dat doet de organisatie door Kinderdagverblijf 'Fabelfee' te verhuizen naar een splinternieuwe locatie. Daarmee gaat de totale opvangcapaciteit omhoog met zo’n 60 plaatsen. Vanaf vandaag opent ‘Manneke Maan’ de deuren met een totale opvangcapaciteit tot 90 kinderen van nul tot drie jaar. Hiermee vergroot Helan Kinderopvang haar capaciteit en draagt ze bij aan de groeiende vraag naar kinderopvangplaatsen in de Antwerpse regio.

Helan Kinderopvang werkt voor dit project samen met stad Antwerpen om het aantal kinderopvangplaatsen in Merksem te vergroten, vanwege de grote vraag naar betaalbare kinderopvang in de regio. Met de opening van ‘Manneke Maan’, gelegen in een gloednieuw gebouw in de Sint Bartholomeusstraat 134, breidt Helan Kinderopvang het aantal plaatsen in Merksem aanzienlijk uit. Vanaf vandaag opent de nieuwe locatie officieel haar deuren, waar 90 kinderen van nul tot drie jaar welkom zijn. 

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

De beperkte beschikbaarheid van betaalbare kinderopvang veroorzaakt vaak grote zorgen bij ouders. Daarom is het fijn dat de stad Antwerpen en Helan Kinderopvang samen de schouders zetten onder dit gloednieuw kinderdagverblijf, waardoor we ons kwalitatieve dienstenaanbod verder kunnen uitbreiden in regio's met de grootste opvangtekorten.

Inclusieve en stimulerende leeromgeving

In de eerste fase van de opening zullen zeven toegewijde kinderbegeleiders en teamleaders drie leefgroepen begeleiden. ‘Manneke Maan’ zal deze capaciteit later verhogen naar dertien personeelsleden wanneer alle leefgroepen volledig operationeel zijn. Daarvoor werft Helan Kinderopvang nog actief aan. 

Een leefgroep bij Helan Kinderopvang bestaat uit maximaal 18 kinderen en maakt deel uit van het verticale groepssysteem, waar kinderen van verschillende leeftijden samen in één groep worden opgevangen. Dit bevordert een inclusieve en stimulerende omgeving voor de kinderen.

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Dagelijks zetten we ons in voor kwalitatieve, veilige en gezonde kinderopvang, een essentiële pijler in onze samenleving. We bouwen actief aan een breed netwerk van hoogwaardige kinderopvang in Vlaanderen, met het welzijn van kinderen, ouders en medewerkers als voornaamste focus.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.