Kinderopvang

Helan Kinderopvang breidt uit met nieuwe locatie ‘Manneke Maan’

Helan Kinderopvang zet een belangrijke stap om het opvangtekort in Merksem aan te pakken. Dat doet de organisatie door Kinderdagverblijf 'Fabelfee' te verhuizen naar een splinternieuwe locatie. Daarmee gaat de totale opvangcapaciteit omhoog met zo’n 60 plaatsen. Vanaf vandaag opent ‘Manneke Maan’ de deuren met een totale opvangcapaciteit tot 90 kinderen van nul tot drie jaar. Hiermee vergroot Helan Kinderopvang haar capaciteit en draagt ze bij aan de groeiende vraag naar kinderopvangplaatsen in de Antwerpse regio.

Helan Kinderopvang werkt voor dit project samen met stad Antwerpen om het aantal kinderopvangplaatsen in Merksem te vergroten, vanwege de grote vraag naar betaalbare kinderopvang in de regio. Met de opening van ‘Manneke Maan’, gelegen in een gloednieuw gebouw in de Sint Bartholomeusstraat 134, breidt Helan Kinderopvang het aantal plaatsen in Merksem aanzienlijk uit. Vanaf vandaag opent de nieuwe locatie officieel haar deuren, waar 90 kinderen van nul tot drie jaar welkom zijn. 

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

De beperkte beschikbaarheid van betaalbare kinderopvang veroorzaakt vaak grote zorgen bij ouders. Daarom is het fijn dat de stad Antwerpen en Helan Kinderopvang samen de schouders zetten onder dit gloednieuw kinderdagverblijf, waardoor we ons kwalitatieve dienstenaanbod verder kunnen uitbreiden in regio's met de grootste opvangtekorten.

Inclusieve en stimulerende leeromgeving

In de eerste fase van de opening zullen zeven toegewijde kinderbegeleiders en teamleaders drie leefgroepen begeleiden. ‘Manneke Maan’ zal deze capaciteit later verhogen naar dertien personeelsleden wanneer alle leefgroepen volledig operationeel zijn. Daarvoor werft Helan Kinderopvang nog actief aan. 

Een leefgroep bij Helan Kinderopvang bestaat uit maximaal 18 kinderen en maakt deel uit van het verticale groepssysteem, waar kinderen van verschillende leeftijden samen in één groep worden opgevangen. Dit bevordert een inclusieve en stimulerende omgeving voor de kinderen.

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Dagelijks zetten we ons in voor kwalitatieve, veilige en gezonde kinderopvang, een essentiële pijler in onze samenleving. We bouwen actief aan een breed netwerk van hoogwaardige kinderopvang in Vlaanderen, met het welzijn van kinderen, ouders en medewerkers als voornaamste focus.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang

Gezin en werk combineren, het is een pittige uitdaging. Helan ondersteunt je graag in het vinden van een gezond en werkbaar evenwicht tussen beide. Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëren we een warme, stimulerende omgeving voor je kind.