Kinderopvang

Helan Kinderopvang neemt tweede kinderdagverblijf over in Wilrijk, ‘Babypaleis' wordt ‘Wolkenwereld’

Helan Kinderopvang neemt kinderopvang ‘Wolkenwereld’ over, voorheen gekend als ‘Babypaleis’. Met dit kinderdagverblijf breidt Helan Kinderopvang het aanbod in Wilrijk verder uit, met 36 opvangplaatsen. ‘Wolkenwereld’ is het 66ste kinderdagverblijf van Helan Kinderopvang in Vlaanderen.

Helan Kinderopvang verwelkomt een nieuwe kinderopvang door de overname van ‘Babypaleis’, dat voortaan ‘Wolkenwereld’ zal heten. Met een capaciteit van 36 plaatsen en een team van zes toegewijde medewerkers die meekomen vanuit ‘Babypaleis’, zal Wolkenwereld op weekdagen geopend zijn van 7:00 tot 18:00,. ‘Wolkenwereld’ werkt met een inkomensgerelateerd tarief, dat betekent dat ouders een opvangprijs betalen op basis van hun inkomen..

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Het tekort aan opvangplaatsen en de werkdruk van de kinderbegeleiders zijn een blijvende uitdaging dat niet in één nacht opgelost is. De recente openingen en overnames maken deel uit van onze ambitie om kwalitatieve oplossingen te blijven bieden voor ouder en kind.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.