Kinderopvang

Helan Kinderopvang vangt opvangtekort in Zele op met opening nieuw kinderdagverblijf Ziezo

Helan Kinderopvang opende vorige week maandag hun nieuwe kinderdagverblijf “Ziezo”, gelegen in de Dr.A.Rubbensstraat 1B in Zele, op een boogscheut van het centraal gelegen Kerkplein. Ziezo biedt plaats aan achttien kindjes van 0 tot 3 jaar en heeft drie begeleiders. De kinderopvang biedt (eindelijk) een antwoord op het nijpende tekort in de regio, en werkt bovendien met inkomensgerelateerd tarief. Dat betekent dat ouders betalen in functie van hun inkomen.

Helan Kinderopvang voegt een gloednieuwe crèche toe aan hun familie. Kinderdagverblijf Ziezo in Zele biedt opvang in een huishoudelijke sfeer, wat een absolute noodzaak is gezien het opvangtekort in de regio. Ziezo telt een team van drie medewerkers en werkt bovendien met inkomensgerelateerd tarief. Dat betekent dat het dagelijks tarief afhankelijk is van hun loon. 

De vzw is van mening dat kinderopvang meer is dan opvang alleen en schenkt dan ook veel aandacht aan de groei van hun kindjes. Met de toevoeging van Ziezo aan de Helan-familie, staat de teller in totaal op 64 kinderdagverblijven op 82 verschillende locaties, goed voor 18 inkomensgerelateerde opvangplaatsen

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

De beschikbare plaatsen in crèches zijn nog steeds beperkt, wat vaak resulteert in grote kopzorgen voor ouders. Daarom blijven we ons kwalitatief dienstenaanbod in Vlaanderen verruimen, vooral binnen regio’s met de grootste opvangtekorten, zoals Zele.

Duurzame groei 

De continue uitbreiding van Helan Kinderopvang versterkt de bredere kijk op welzijn van Helan, die als zorgorganisatie haar klanten helpt om hun levenskwaliteit te verbeteren via een totaalpakket aan diensten, waaronder naast kinderopvang ook een ziekenfonds, extra verzekeringen, huishoudhulp, thuiszorg, vakantiekampen en een zorgwinkel. 

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Kwalitatieve, veilige en gezonde kinderopvang is een steunpilaar in onze samenleving, en een doel waar we elke dag naar streven in Vlaanderen voor zowel kinderen, ouders als medewerkers.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.