Kinderopvang

Helan Kinderopvang Bellenbos in Borgerhout verhuist naar een gloednieuwe locatie

Kinderopvang ‘Bellenbos’, onderdeel van Helan Kinderopvang, verhuist naar een gloednieuw gebouw. Vanaf 22 april verwelkomt de vernieuwde kinderopvang 42 kinderen van nul tot drie jaar op het adres in de Schoenstraat 79.

Na 24 jaar op de vorige locatie, verhuist kinderopvang ‘Bellenbos’ van Helan Kinderopvang vandaag naar een nieuwe, ruimere locatie in de Schoenstraat 79 in Borgerhout. De 10 medewerkers staan te popelen om op de nieuwe locatie, waar tot 42 kinderen welkom zijn, aan de slag te gaan. Voor dit initiatief werkt Helan Kinderopvang samen met de stad Antwerpen om het aantal beschikbare kinderopvangplaatsen in Borgerhout te vergroten, vanwege de groeiende vraag naar betaalbare kinderopvang in de regio. 

Bellenbos blijft inzetten op verschillende samenwerkingen met de Stad Antwerpen zoals met Atlas en OKiDO. Via Atlas kunnen ouders die een opleiding volgen in het kader van inburgering, hun kinderen naar de opvang brengen op wandelafstand van de leslocatie. Via OKiDO zijn er 32 plaatsen beschikbaar, specifiek voor dringende en occasionele opvang. Daarnaast is dit kinderdagverblijf ook een lokaal contactpunt waar ouders terechtkunnen met vragen over kinderopvang in Antwerpen. 

Helan Kinderopvang telt momenteel 67 kinderdagverblijven, met in het totaal bijna 2.500 opvangplaatsen. 
 

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Het beperkte aantal beschikbare en betaalbare plaatsen blijft ouders vaak bezighouden. Daarom is het fijn dat stad Antwerpen en Helan Kinderopvang de handen ineenslaan om deze opening te realiseren. Op deze manier kunnen we ons hoogwaardige dienstenaanbod uitbreiden in gebieden waar de vraag naar kinderopvang het grootst is.

Breed welzijnspakket 

De voortdurende groei van Helan Kinderopvang onderstreept de brede kijk op welzijn van Helan als zorgorganisatie. De vzw helpt haar klanten om hun levenskwaliteit te verbeteren door middel van een uitgebreid pakket aan diensten, waaronder niet alleen kinderopvang, maar ook een ziekenfonds, aanvullende verzekeringen, huishoudelijke hulp, thuiszorg, vakantiekampen en een zorgwinkel
 

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Kwalitatieve, veilige en gezonde kinderopvang is essentieel in onze samenleving, en het is ons dagelijks doel in Vlaanderen voor kinderen, ouders en medewerkers

Extra informatie  

Bellenbos zal elke werkdag geopend zijn van 7u tot 18u en biedt ouders de mogelijkheid om hun kinderen in te schrijven via bellenbos@helan.be. Meer informatie over de kinderopvang en het inschrijvingsproces is beschikbaar op de website van Helan Kinderopvang. 
 

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.