Kinderopvang

Kinderdagverblijf Bubbelbos verhuist naar nieuwe locatie in Baarle-Drongen

Kinderopvang ‘Bubbelbos’, onderdeel van Helan Kinderopvang, verhuist naar een nieuw gebouw. Sinds 27 mei verwelkomt de vernieuwde kinderopvang 42 kinderen tussen nul en drie jaar op het nieuwe adres in de Korenstuk 12.

Helan Kinderopvang breidt haar opvangaanbod in Baarle-Drongen uit door kinderopvang ‘Bubbelbos’ te verhuizen naar een nieuwe, ruimere locatie op Korenstuk 12. De nieuwe locatie ligt op een boogscheut van het woonzorgcentrum Leiehome  . Op 27 mei gaan de deuren officieel open, waar 42 kinderen tussen nul en drie jaar verwelkomd worden door 7 begeleiders. Er is ruimte voor 24 extra kinderen in vergelijking met de vorige locatie.

Bubbelbos werkt bovendien volgens een verticale benadering, waar kinderen van verschillende leeftijden in één leefgroep samenkomen. Er zullen zo’n 3 leefgroepen gecreëerd worden van telkens maximaal 14 kinderen. Dit bevordert een inclusieve en stimulerende omgeving voor alle kinderen.

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Bij Helan willen we een omgeving creëren waar kinderen kunnen groeien en zichzelf kunnen ontdekken. Met de verhuizing van kinderdagverblijf Bubbelbos zetten we opnieuw een stap in de realisatie van deze visie. We zijn enthousiast een warme, huiselijke omgeving te bieden waar ouders met een gerust hart hun kinderen aan onze begeleiders kunnen toevertrouwen, zodat ze zich onder ons toegewijde team verder kunnen ontwikkelen.

Aangezien de nieuwe locatie bij woonzorgcentrum Leiehome is gevestigd, zal er ook een samenwerking zijn met deze voorziening. Wanneer je (jonge) kinderen & ouderen met elkaar in contact brengt, ontstaat er een heel fijne dynamiek. Ouderen genieten ervan om de kinderen te zien spelen en ook de kinderen vinden het erg fijn om samen te zijn met ouderen. Het zorgt voor heel fijne interacties. Het is belangrijk om als ouderenvoorziening deel uit te maken van een echte buurt. Kortom, voorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een woonzorgcentrum zijn een echte steunpilaar in onze samenleving. 

Filip Standaert Directeur Kinderopvang

Kwalitatieve, veilige en gezonde kinderopvang is een steunpilaar in onze samenleving, en een doel waar we elke dag naar streven in Vlaanderen voor zowel kinderen, ouders als medewerkers.

Bubbelbos zal elke werkdag geopend zijn van 7:00 tot 18:00. Meer informatie over de kinderopvang en het inschrijvingsproces is beschikbaar op de website van Helan Kinderopvang.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.