Kinderopvang

Oud en jong onder één dak: 18 kindjes in nieuwe opvang aan Dampoort

In de Emile Moysonlaan aan de Dampoort gaat op donderdag een nieuwe opvang open. De Gele Giraf biedt plaats aan 18 kindjes en bevindt zich tijdelijk in de gebouwen van woonzorgcentrum Eau De Gand. Voor organisatie Helan niet de eerste keer dat oud en jong zich onder één dak bevinden.

Vanaf donderdag kunnen ouders die op zoek zijn naar opvang, terecht in De Gele Giraf, een nieuwe crèche waar 18 kindjes terecht kunnen. De spruiten komen er terecht naast de senioren die in residentie Eau De Gand wonen, een woonzorgcentrum. 

Grote vraag

De vraag naar kinderopvang is erg groot in Gent, elke nieuwe crèche is dus welkom. De 18 plekjes van organisatie Helan zullen dus snel gevuld zijn. Het is niet de eerste keer dat Helan samenwerkt met een wzc om ruimte te voorzien voor een nieuwe kinderopvang, maar voor De Gele Giraf is het een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk moet er op de site een grotere locatie komen, met meer plaats voor kindjes dus. De 63 senioren van het wzc en de inwoners van de omliggende zorgflats, mogen dus op uitbreiding rekenen. 

“Met de ‘Gele Giraf’ zijn we niet aan ons proefstuk toe. Het is ons zesde kinderdagverblijf waar er een samenwerking is tussen een kinderopvang en een woonzorgcentrum. Het is een win-win voor iedereen en zeker iets wat we in de toekomst verder willen doortrekken”, aldus Filip Standaert, directeur van Helan Kinderopvang. 

Voor Aldea, de uitbater van het woonzorgcentrum, is de kinderopvang meteen het startschot voor een studie. De directie wil bekijken of er na de geplande uitbreiding van het wzc ook een kinderopvang en sociale woningen geïntegreerd kunnen worden op de site. Stad Gent heeft ook een vinger in de pap: die voorziet de prefinanciering van de opvang.

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.