Ziekenfonds

OZ en Partena Ziekenfonds worden Helan

Sinds 1 januari 2022 zijn OZ, met hoofdzetel in Wilrijk, en Partena Ziekenfonds officieel samengesmolten tot Helan Onafhankelijk Ziekenfonds. Een van de eerste nieuwe voordelen die dat met zich meebrengt, is dat Helan vanaf 1 januari psychotherapie jaarlijks voor elk kind en elke volwassene terugbetaalt. Alle klanten hebben recht op een terugbetaling van 10 euro per sessie bij een erkend psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog.

OZ en Partena Ziekenfonds fuseren officieel. Beide ziekenfondsen gaan voortaan samen door het leven als Helan Onafhankelijk Ziekenfonds. Het zal bijna 1 miljoen Vlamingen vertegenwoordigen en wordt zo het op twee na grootste ziekenfonds in Vlaanderen, maar ook de grootste Vlaamse private organisator van crèches en onthaalouders. Helan Huishoudhulp bekleedt voortaan een stevige plaats in de top tien van de dienstenchequebedrijven.

 

Terugbetaling psychologische zorg

“Een van de eerste accenten die Helan wil leggen, is mentale gezondheid betaalbaar en bereikbaar te maken voor iedereen. De terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering is onvoldoende”, aldus Rik Selleslaghs, co-CEO van Helan. Daarom voegt het meteen een nieuw voordeel toe. Vanaf 1 januari betaalt Helan psychotherapie terug voor elk kind en elke volwassene. Per sessie bij een erkend psychotherapeut, psycholoog of orthopedagoog krijgen klanten jaarlijks 10 euro terugbetaald tot een maximumbedrag van 120 euro per jaar.

Daarnaast kunnen klanten ook gratis een beroep doen op de Helan Luisterlijn voor vijf telefoongesprekken per jaar. Via het nummer 0800 88 0 81 krijgen ze, van maandag tot vrijdag van 8u tot 21u, een erkend klinisch psycholoog aan de lijn. Er is geen wachtrij. Als alle psychologen in gesprek zijn, wordt er binnen de 24 uur zelf contact opgenomen. De Luisterlijn werkt onafhankelijk van het ziekenfonds en houdt zich strikt aan het beroepsgeheim.

 

Contact

Neem voor meer contact op met:
Sarah Masschelein, woordvoerster Helan. 

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft eeneigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo, behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.