Ziekenfonds

Sociale ondernemers bundelen de krachten voor 1 miljoen klanten

OZ Groep, Partena Ziekenfonds en al hun nevenactiviteiten gaan verder samen onder de naam ‘Helan’. Op 1 januari 2022 is de fusie volledig rond en vervangt Helan de namen OZ en Partena in het straatbeeld. Helan wordt - voor alvast 1 miljoen klanten- de uitgelezen partner in welzijn met een breed dienstenaanbod. Rik Selleslaghs en Stefaan Lauwers gaan de organisatie leiden.

Derde grootste ziekenfonds

Eind dit jaar is de volledige fusie van de sociaal ondernemers een feit. Het bedrijf mag een stevige klantenbasis bedienen: bijna 1 miljoen Vlamingen zitten dan bij Helan Onafhankelijk Ziekenfonds.  Het wordt het op twee na grootste ziekenfonds in Vlaanderen. Helan Kinderopvang is de grootste private organisator van crèches en onthaalouders in Vlaanderen en Helan Huishoudhulp heeft een stevige plaats in de top tien van dienstenchequebedrijven. 
Het roer van Helan blijft in handen van de huidige CEO’s van Partena en OZ, Stefaan Lauwers, Rik Selleslaghs. Zo blijft de continuïteit verzekerd. De ambitie is om een brede en moderne dienstverlenende organisatie in gezondheidszorg te worden. De CEO’s willen resoluut inzetten op noden van de klant, met een efficiënt draaiend ziekenfonds, digitalisering en innovatie.
De hele groep gaat samen verder onder een nieuwe naam “Helan”.  “Helan is een nieuw begrip, ontstaan uit een samentrekking. Enerzijds is er ‘heel’, wat staat voor gezondheid en een uniek geheel van geïntegreerde diensten.  En anderzijds ‘élan’, wat staat voor onze gedrevenheid, expertise en proactiviteit om samen te werken aan gezondheid en welzijn,” zegt Rik Selleslaghs, co-CEO Helan.  

Grote ambities

“Onze slogan is ‘helemaal welzijn’ en dat klopt ook echt. Welzijn is namelijk méér dan gezondheid alleen. In onze groep bieden wij een breed pakket van diensten: een ziekenfonds, maar ook poets- en strijkhulp, kinderopvang, thuiszorg en kraamzorg, betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen, een gezondheidsshop en vakantiekampen,” zegt Stefaan Lauwers, co-CEO van Helan. De groep maakt zich sterk dat ze daarmee oplossingen heeft voor alle belangrijke levensmomenten. “Want of je nu ziek of gezond bent, of iets daar tussenin, met de diensten en producten van Helan kun je zelf de kwaliteit van je leven verbeteren.”

Over Helan

Helan is ontstaan uit OZ Groep en Partena Ziekenfonds, Kinderopvang en Hulp in huis.  Zo’n 5.000 werknemers werken voor de groep, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. 
Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen en biedt eveneens betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen aan. Helan Kinderopvang heeft51 kinderdagverblijven en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt meer dan 2000 kinderen op.  Bij Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.500 huishoudhulpen met dienstencheques.  Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van OZ,  behoort tot de Helan groep. Heyo biedt jaarlijks aan zo’n 36.000 deelnemers overal in Vlaanderen kampen met en zonder overnachting aan. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.  

Contact

Sarah Masschelein
Woordvoerster Helan
sarah.masschelein@partena-ziekenfonds.be
0474/87 43 86

Of contacteer ons via deze link.

Deel dit artikel

Over Helan Ziekenfonds


Helan Ziekenfonds biedt samen met Helan Kinderopvang en Helan Huishoudhulp een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.