Kinderopvang

4.460 kinderen gaan voor het record ‘simultaan zonnecrème smeren’

Vandaag hebben 4.460 enthousiaste kinderen en zo’n 478 monitoren van Heyo vakantiekampen deelgenomen aan de recordpoging ‘simultaan zonnecrème smeren’. Die vond plaats op 66 verschillende Heyo-kamplocaties in binnen- en buitenland. Met de recordpoging wil Heyo het belang van zonnebescherming extra in de kijker zetten.

Bestaand record op 2.441 personen 
 
Van Oostende tot Barcelona en van Genk tot Altrei in Italië: alle deelnemers vanop 66 verschillende locaties van Heyo vakantiekampen zetten zich vandaag in om het wereldrecord 'simultaan zonnecrème smeren' te verbeteren. Exact 4.460 kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar en 478 monitoren gingen enthousiast aan de slag om zich te beschermen tegen de zon. Het huidige record ligt op 2.441 personen en werd in 2019 gevestigd in India.  
 

Nood aan sensibilisering 
 
Heyo, onderdeel van welzijnsgroep Helan, zet sterk in op zonnebescherming. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zijn er op elk Heyo-vakantiekamp dagelijks twee insmeermomenten. Heyo wil de kinderen op de vakantiekampen bewust maken van het belang van je goed en voldoende in te smeren, ook in België of als het minder goed weer is. 


Bij welzijngroep Helan, waarvan Heyo deel van uitmaakt, is preventie erg belangrijk. “De jongste jaren mag er op het vlak van bewustzijn dan al veel veranderd zijn, het snelgroeiende aantal huidkankers bewijst dat er absoluut nood is aan verdere sensibilisering”, aldus Filip Standaert, directeur Heyo vakantiekampen. “Volwassenen hebben een grotere kans op huidkanker als ze als kind vaak verbrand zijn. Met deze recordpoging willen we het belang van zonnebescherming, en dat al van kinds af, extra in de kijker zetten. Als zonnecrème smeren een tweede natuur wordt, kunnen we veilig van de zon genieten.” 


Overzicht: 

  • 4.460 kinderen
  • 478 monitoren
  • 66 locaties
  • 0 verbrande gezichtjes! 
     

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang / Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan Kinderopvang is vandaag de grootste private aanbieder van opvang in kinderdagverblijven in Vlaanderen De vzw Helan Kinderopvang heeft 66 kinderdagverblijven, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 90 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt dagelijks meer dan 3.000 kinderen op. Er zijn 600 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. Helan heeft een bredere kijk op kinderopvang: kinderopvang moet meer zijn dan opvang alleen, maar moet kinderen ook de ruimte bieden om te groeien, dankzij een unieke pedagogische aanpak. Helan-kinderbegeleiders en -onthaalouders streven elke dag opnieuw naar een veilige, gezonde en duurzame kinderopvang.

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen In totaal werken 5.700 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Helan heeft een eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering. Bij de vzw Helan Huishoudhulp werken meer dan 4.200 huishoudhulpen met dienstencheques. Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is. Ook Heyo behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren.

Ga voor meer informatie naar www.helan.be.