Kinderopvang

4.460 kinderen gaan voor het record ‘simultaan zonnecrème smeren’

Vandaag hebben 4.460 enthousiaste kinderen en zo’n 478 monitoren van Heyo vakantiekampen deelgenomen aan de recordpoging ‘simultaan zonnecrème smeren’. Die vond plaats op 66 verschillende Heyo-kamplocaties in binnen- en buitenland. Met de recordpoging wil Heyo het belang van zonnebescherming extra in de kijker zetten.

Bestaand record op 2.441 personen 
 
Van Oostende tot Barcelona en van Genk tot Altrei in Italië: alle deelnemers vanop 66 verschillende locaties van Heyo vakantiekampen zetten zich vandaag in om het wereldrecord 'simultaan zonnecrème smeren' te verbeteren. Exact 4.460 kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar en 478 monitoren gingen enthousiast aan de slag om zich te beschermen tegen de zon. Het huidige record ligt op 2.441 personen en werd in 2019 gevestigd in India.  
 

Nood aan sensibilisering 
 
Heyo, onderdeel van welzijnsgroep Helan, zet sterk in op zonnebescherming. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zijn er op elk Heyo-vakantiekamp dagelijks twee insmeermomenten. Heyo wil de kinderen op de vakantiekampen bewust maken van het belang van je goed en voldoende in te smeren, ook in België of als het minder goed weer is. 


Bij welzijngroep Helan, waarvan Heyo deel van uitmaakt, is preventie erg belangrijk. “De jongste jaren mag er op het vlak van bewustzijn dan al veel veranderd zijn, het snelgroeiende aantal huidkankers bewijst dat er absoluut nood is aan verdere sensibilisering”, aldus Filip Standaert, directeur Heyo vakantiekampen. “Volwassenen hebben een grotere kans op huidkanker als ze als kind vaak verbrand zijn. Met deze recordpoging willen we het belang van zonnebescherming, en dat al van kinds af, extra in de kijker zetten. Als zonnecrème smeren een tweede natuur wordt, kunnen we veilig van de zon genieten.” 


Overzicht: 

  • 4.460 kinderen
  • 478 monitoren
  • 66 locaties
  • 0 verbrande gezichtjes! 
     

Deel dit artikel

Over Helan Kinderopvang

Gezin en werk combineren, het is een pittige uitdaging. Helan ondersteunt je graag in het vinden van een gezond en werkbaar evenwicht tussen beide. Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëren we een warme, stimulerende omgeving voor je kind.