Ziekenfonds

Helan Ziekenfonds pakt wachttijden bij dermatologen aan

Wachttijden voor een consultatie bij de dermatoloog lopen in België gemiddeld op tot 4 maanden. Daarom betaalt Helan Onafhankelijk Ziekenfonds vanaf 1 april als enige ziekenfonds het gebruik van de ‘Skindr’-app terug. Die Belgische app biedt online betrouwbaar en persoonlijk advies van een dermatoloog binnen de 48 uur.

Contact met dermatoloog via chat en foto’s
Raar vlekje gezien op de huid? Even wachten geblazen, want het kan tot 4 maanden duren voor je terecht kan bij een dermatoloog. “En dat is erg lang, te lang”, zegt Sarah Masschelein, woordvoerder van Helan. “Zeker als je weet dat huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker is en een van de snelst toenemende.” Daarom betaalt Helan als eerste en enige ziekenfonds het gebruik van de app ‘Skindr’ terug.


Skindr werd in 2021 opgericht door IT-ondernemer Jochen Boeykens en dermatoloog Annelies Avermaete. Patiënten maken een account aan, kiezen een dermatoloog en sturen een of meerdere foto’s door via het platform. De dermatoloog koppelt terug met een diagnose en behandelplan met voorschrift binnen de 48 uur, zo’n 90 keer sneller dan de gemiddelde wachttijd. Eventuele vragen kan de patiënt via de chatfunctie stellen. Er zijn een 20-tal dermatologen bij Skindr aangesloten die samen al zo’n 12.000 consultaties uitvoerden.


Exclusieve samenwerking met Helan Onafhankelijk Ziekenfonds
Een online consultatie met Skindr kost 39 euro. Helan Onafhankelijk Ziekenfonds biedt haar leden vanaf 1 april als enige ziekenfonds een consultatie aan voor 30 euro. Het ziekenfonds gelooft sterk in de waarde van digitale gezondheidsapps. Zo biedt het haar leden ook terugbetalingen aan voor onder meer FibriCheck, een app waarmee je je hartritme kan monitoren en SkinVision, waarmee je snel en makkelijk moedervlekken kan controleren.


Helan Onafhankelijk Ziekenfonds zet sterk in op veilige, kwalitatieve en betrouwbare gezondheidsapps en ziet deze als een echte meerwaarde voor je gezondheid. Deze gebruiksvriendelijke apps gebaseerd op medische kennis bouwen mee aan je welzijn en gezondheid. 
 

Deel dit artikel

Over Helan Ziekenfonds


Helan Ziekenfonds biedt samen met Helan Kinderopvang en Helan Huishoudhulp een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.