Hospitalisatieverzekeringen voor zelfstandigen

Niemand is vrij van een ongeval, operatie of ziekenhuisopname. Vandaar is het als zelfstandige ook belangrijk om goed verzekerd te zijn. Welke hospitalisatieverzekering kies je het best als zelfstandige? Wat is de prijs? Op deze pagina krijg je een antwoord op al je vragen.

Waarom is een hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen nodig?

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Hou er rekening mee dat er in de meeste gevallen een wachttijd van zes maanden geldt.

Wat is de kostprijs van een hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen?

De kostprijs van een hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen varieert. Er is geen vaste prijs, de maandelijkse premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals de leeftijd en de dekking die je verkiest. 

Vergelijk onze verschillende dekkingen en raadpleeg onze handige prijzentabel. Zo kies je de verzekering die het beste past bij jouw behoeften en budget.Een hospitalisatieverzekering is ook voor zelfstandigen een waardevolle investering die zorgt voor financiële gemoedsrust in geval van onverwachte medische kosten.

Welke hospitalisatieverzekering neem je best als zelfstandige?

Hospitalia, Hospitalia Medium, of Hospitalia Plus? Van een hospitalisatieverzekering wil je natuurlijk dat die dekt wat voor jou belangrijk is. Met onze drie formules bieden we altijd een dekking aan op maat van jou en je gezin. Met een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Vergelijk welke formule er het best bij je past.

Wens je als zelfstandige graag de meest uitgebreide dekking Hospitalia Plus? Dan zijn dit voordelen waarop je mag rekenen:

  • Rust en privacy van eenpersoonskamer

  • Niet-geplande ziekenhuisopname in het buitenland

  • Erelonen en kamersupplementen

  • Verzorging voor en na de ziekenhuisopname

  •  Andere terugbetalingen zoals thuisbevalling en kraamzorg

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Is een hospitalisatieverzekering fiscaal aftrekbaar?

De premies voor een hospitalisatieverzekering (ongeacht of  je aangesloten bent bij een ziekenfonds of bij een privémaatschappij) zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Optimaal beschermd bij zware ziekte.

De Waarborg zware ziekten is er voor iedereen die aangesloten is bij Hospitalia, Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Met de optie Waarborg zware ziekten  ben je optimaal beschermd bij zware ziekte. Voeg je de optie toe aan je hospitalisatieverzekering, dan is je Je kan de verzekeringen Hospitalia, Hospitalia Medium en Hospitalia Plus naar keuze uitbreiden met een optie Waarborg zware ziekten. Die waarborg zorgt ervoor dat de behandelingskosten van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald worden, zelfs buiten een ziekenhuisopname. Denk aan kosten voor dagelijkse medicatie, consultaties bij de specialist of huur van medisch materiaal.

Je krijgt elk jaar tot 7.000 euro extra voor de behandeling van 31 erkende zware ziekten. Deze extra waarborg beschermt je al vanaf € 0,32 per maand. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor de Waarborg zware ziekten

Nood aan advies of begeleiding?

Heb je een vraag over onze formules, de dekking of de prijs? We helpen je graag! Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.