Gezond leven

Ik verwacht mijn zoon een perfecte glimlach te kunnen geven

Nathalie (50) investeert graag in de glimlach van haar zoon Arnaud (17). Nathalie is alleenstaande mama van twee tieners. Eerst droeg haar dochter een beugel en nu is het de beurt aan Arnaud. Om alle kosten te helpen dragen, is Nathalie blij met een verzekering als Dentalia Plus.

“Ik ben de laatste jaren al meer dan eens blij geweest dat ik voor een tandverzekering heb gekozen. Natuurlijk wil ik er graag verzorgd uitzien en tandproblemen volg je op mijn leeftijd best meteen op. En mijn kinderen wil ik, zoals elke mama, alle kansen geven. Als je hun gebit kan verbeteren, en mooier kan maken, dan wil je daar natuurlijk alles voor doen. Als je, zeker als alleenstaande mama, de prijzen hoort voor implantaten, kronen en orthondontie, dan vraag je je af: hoe moet ik dat in godsnaam allemaal betalen? Dankzij Dentalia Plus moet ik mij geen zorgen meer maken om dure tandzorg.”

Als je als alleenstaande mama, de prijzen hoort voor implantaten, kronen en orthondontie, dan vraag je je af: hoe moet ik dat in godsnaam allemaal betalen?

“Mijn dochter heeft een redelijk eenvoudige beugel gehad. Op een dik jaar was ze van de beugel af en kon ze met een perfect gebit verder. Bij Arnaud was het een beetje ingewikkelder. Hij had een voorbeet en heeft 2 tanden moeten laten trekken voor hij met de beugel kon starten. Arnaud draagt zijn beugel nu 2 jaar en zal nog een maand of 6 moeten volhouden. Heel erg vindt hij dat niet; mooie tanden zijn belangrijk genoeg om wat moeite voor te doen. Maar hij kijkt er wel naar uit om tegen zijn 18de van die blokjes en elastiekjes verlost te zijn.”

Vroeger stelde ik tandzorg wel eens uit omwille van het budget. Dat zal mijn kinderen nu niet overkomen, dankzij Dentalia Plus.

“Het voelt goed dat ik mijn kinderen de best mogelijke tandzorg kan geven op elk moment. En dat we niet moeten wachten tot er budget voor is. Vroeger, voor ik Dentalia Plus had, heb ik tandzorg wel eens uitgesteld omwille van de kosten. Dat levert mij nu extra problemen op. Dat zal mijn kinderen alvast niet overkomen, dankzij Dentalia Plus.”

Deel dit artikel

Tags
Tanden

Verder lezen

Vijf weetjes over Dentalia Plus

Ben je verzekerd voor extra tandzorgkosten via Dentalia Plus en wil je weten hoe je optimaal kunt genieten van je verzekering? Wij leggen je snel uit hoe het in elkaar zit.

Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee, maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming: je kiest sowieso voor de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom cariës

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf? Om dit te voorkomen is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poesten met een fluoridetandpasta aangepast voor je leeftijd. De Hoge Gezondheidsraad hernieuwde haar aanbevelingen rond fluoride.

Kaasmolaren

Tot voor enkele jaren had nog niemand er iets over gehoord. Vandaag komen kaasmolaren steeds vaker voor bij kinderen. Maar wat zijn kaasmolaren nu eigenlijk? En voor welke signalen van jouw kind kun je maar beter alert zijn? Helan zoekt het voor je uit.