Testimony

Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten

Elke zag bij haar ouders hoe hoog de kosten voor tandzorg kunnen oplopen en koos daarom voor de gemoedsrust van Dentalia Plus: “Toen mijn vader implantaten nodig had, besefte ik hoe kostbaar een compleet gezond gebit eigenlijk is. Ik leer mijn kinderen om dat te koesteren.”

Orthodontie op jonge leeftijd 

Toen de tandarts zei dat Arthur (12) orthodontie zou nodig hebben, prees ik mij direct gelukkig dat ik Dentalia Up had. Arthur had een kruisbeet en een ‘malocclusie’: zijn onderste tandenrij stond te veel naar voren. Daarom had hij al vroeg orthodontie nodig. Zijn verhemelte was ook te smal, dus met een beugeltje hebben ze dat eerst breder gemaakt. Daarna kreeg hij een beugel op zijn voorste tanden en daarvan zie je nu al resultaat. Het is fijn te zien hoe snel dat verandert.”

Mijn vader zei ooit: ‘Je beseft niet hoe rijk je eigenlijk bent met een volle rij tanden in je mond. Je moet dat koesteren.’

“In het begin was Arthur heel enthousiast over zijn beugel. Maar nu wil hij er natuurlijk al graag vanaf. Veel last heeft hij er gelukkig niet van. Soms spant het eenbeetje. En af en toe valt er eens een blokje af... Maar dat hebben we er allemaal voor over. Een mooi gebit is belangrijk. Over de kosten van de orthodontie heb ik mij nooit echt zorgen gemaakt. Ik ben gerust in mijn tandverzekering, ik weet dat ik een goede terugbetaling zal krijgen. Bovendien: die tandzorgen moeten gebeuren, hè. Dan mag je je niet laten tegenhouden door de prijs.” 

“Mijn ouders hebben allebei implantaten en de kosten daarvoor lopen hoog op. Mijn vader zei ooit: ‘Je beseft niet hoe rijk je eigenlijk bent met een volle rij tanden in je mond. Je moet dat koesteren.’ Ik draag dan ook extra goed zorg voor mijn tanden. En gevoelige tanden zitten bij ons in de familie, dus ik zal wellicht nog wel tandproblemen krijgen in de toekomst. Dan ben je toch blij dat je sowieso maximaal verzekerd bent.”

Deel dit artikel

Verder lezen

meisje poetst haar tanden
Blog

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom gaatjes

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf?

Kaasmolaren

Tot voor enkele jaren had nog niemand er iets over gehoord. Vandaag komen kaasmolaren steeds vaker voor bij kinderen. Maar wat zijn kaasmolaren nu eigenlijk? En voor welke signalen van jouw kind kun je maar beter alert zijn? Helan zoekt het voor je uit.

tanden bleken
Blog

Je tanden bleken: de risico's

Het bleken van tanden, ook wel bleachen genoemd is zeer populair. Bleachen is echter niet zonder risico’s. Lees hieronder welke methodes er bestaan; wat de risico’s zijn van het bleken van je tanden en hoe je op een veilige manier je tanden bleekt.

Blog

De eerste tandjes van je baby: wat moet je weten

Wanneer krijgt je kindje een eerste tandje en hoe weet je dat het zover is?