Gezond leven

Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten

Elke zag bij haar ouders hoe hoog de kosten voor tandzorg kunnen oplopen en koos daarom voor de gemoedsrust van Dentalia Plus: “Toen mijn vader implantaten nodig had, besefte ik hoe kostbaar een compleet gezond gebit eigenlijk is. Ik leer mijn kinderen om dat te koesteren.”

Orthodontie op jonge leeftijd 

Toen de tandarts zei dat Arthur (12) orthodontie zou nodig hebben, prees ik mij direct gelukkig dat ik Dentalia Plus had. Arthur had een kruisbeet en een ‘malocclusie’: zijn onderste tandenrij stond te veel naar voren. Daarom had hij al vroeg orthodontie nodig. Zijn verhemelte was ook te smal, dus met een beugeltje hebben ze dat eerst breder gemaakt. Daarna kreeg hij een beugel op zijn voorste tanden en daarvan zie je nu al resultaat. Het is fijn te zien hoe snel dat verandert.”

Mijn vader zei ooit: ‘Je beseft niet hoe rijk je eigenlijk bent met een volle rij tanden in je mond. Je moet dat koesteren.’

“In het begin was Arthur heel enthousiast over zijn beugel. Maar nu wil hij er natuurlijk al graag vanaf. Veel last heeft hij er gelukkig niet van. Soms spant het eenbeetje. En af en toe valt er eens een blokje af... Maar dat hebben we er allemaal voor over. Een mooi gebit is belangrijk. Over de kosten van de orthodontie heb ik mij nooit echt zorgen gemaakt. Ik ben gerust in mijn tandverzekering, ik weet dat ik een goede terugbetaling zal krijgen. Bovendien: die tandzorgen moeten gebeuren, hè. Dan mag je je niet laten tegenhouden door de prijs.” 

“Mijn ouders hebben allebei implantaten en de kosten daarvoor lopen hoog op. Mijn vader zei ooit: ‘Je beseft niet hoe rijk je eigenlijk bent met een volle rij tanden in je mond. Je moet dat koesteren.’ Ik draag dan ook extra goed zorg voor mijn tanden. En gevoelige tanden zitten bij ons in de familie, dus ik zal wellicht nog wel tandproblemen krijgen in de toekomst. Dan ben je toch blij dat je sowieso maximaal verzekerd bent.”

Deel dit artikel

Verder lezen

Hoeveel kost een beugel of blokjes voor je tanden?

Een bezoek aan de orthodontist gaat gepaard met een heleboel vragen. Wat is de prijs van een beugel of blokjes voor je tanden? Waarom heb je die nodig? Dankzij deze handige vragenlijst weet jij precies wat je moet vragen bij de tandarts.

Beugel voor volwassenen: 60 procent terugbetaald

Op een beugel staat geen leeftijd. Een beugel voor volwassenen is daarom ook niet ongewoon. Wil je je tanden mooi in het gelid? Kies dan voor een beugel. Dankzij de Dentalia Plus tandverzekering krijg je 60% van de kostprijs voor je beugel terugbetaald.

Starten met een beugel

Vanaf welke leeftijd is het verantwoord om je kind een beugel te laten dragen? En kan je als volwassene nog iets doen aan scheefstaande tanden? Ontdek hier welke soorten beugels er bestaan, en vooral: welk prijskaartje eraan vast hangt.

Ik verwacht eindelijk voluit te kunnen glimlachen

Als je glimlach je al je hele leven stoort, wil je toch voor een beugel kunnen kiezen, ook al betaalt de verplichte verzekering die op jouw leeftijd niet terug. Marleen koos op haar 46ste eindelijk voor een blokjesbeugel en is daar nu al blij om.