Geboortepremie

Krijg je een kindje? Leg jullie kleine spruit extra in de watten. Onze geboortepremie geeft je een financieel duwtje in de rug.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Premie van 300 euro

Bij geboorte krijg je een premie van 150 euro per ouder die aangesloten is bij Helan ziekenfonds. 

Verwelkom je een kindje via pleegzorg of adoptie? Reken dan op onze adoptiepremie of pleegzorgpremie.

Op het moment dat je je kindje gaat aangeven bij de gemeente, krijg je van de dienst burgerlijke stand een geboorteattest.

Zo kunnen we je kind eventueel inschrijven bij Helan ziekenfonds en de betaling van je geboortepremie regelen. Bezorg ons de kopie:

  • Digitaal. Een kleefzegel is niet nodig, we identificeren je document dankzij je login.
  • Per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • De ouder(s) moet(en) aangesloten zijn bij Helan ziekenfonds.
  • Je moet in orde zijn met je ziekenfondsbijdrage.

Wat te doen bij de geboorte?

Bij de geboorte van je kleintje komt heel wat administratie kijken. Ons e-book zet ze voor je op een rijtje. Zo raak jij snel wegwijs in alle paperassen.

Download ons e-book

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Moederschapsuitkering

Verwacht je een baby of ga je een kind adopteren? Je kan recht hebben op moederschaps- of adoptieverlof met een uitkering van het ziekenfonds. Ook vaders en meeouders kunnen recht hebben op een uitkering.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Ontdek onze e-books

Heb je nood aan extra informatie over een bepaald thema? Wij hebben heel wat handige e-books op een rijtje gezet voor je.