Steunkousen

Zware vermoeide benen kan je verlichten met steunkousen. Ook preventief. Reken daarom op een terugbetaling en korting bij Helan.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Wettelijke terugbetaling: 4 steunkousen per been

In geval van lymfoedeem heb je per kalenderjaar recht op maximaal 4 therapeutische elastische beenkousen per behandeld been. 

In geval van chronische veneuze aandoeningen heb je per kalenderjaar recht op maximaal 2 therapeutische elastische beenkousen per behandelend been.

Je arts geeft je een medisch voorschrift voor therapeutische elastische steunkousen. De bandagist geeft jou een leveringsattest.

Bezorg ons het voorschrift van je arts-specialist, samen met het leveringsattest van de bandagist:

  • Per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Je hebt een specifiek medisch probleem: lymfoedeem of chronische veneuze aandoening en je komt in aanmerking voor de indicaties.
  • Je hebt een medisch voorschrift van een arts.
  • De kousen geven steun die overeenkomt met een bepaalde compressieklasse: vóór de 15de verjaardag: klasse II (bij lymfoedeem), III en IV. Na de15de verjaardag: klasse III en IV.
  • De kousen staan op de lijst van vergoedbare steunkousen.
  • Je hebt de kousen gekocht bij een erkende bandagist.
  • Er is geen tegemoetkoming voor alle andere medische problemen, zoals spataders die niet veroorzaakt zijn door een chronische veneuze aandoening.
  • Er is geen cumul mogelijk tussen beenkousen verkregen in geval van lymfoedeem en in geval van chronische veneuze aandoeningen.

Tot 25 euro korting in Helan Zorgwinkel

Als klant bij Helan Ziekenfonds krijg je tot 25 euro korting wanneer je je steunkousen in de Helan Zorgwinkel bestelt.

Surf naar Helan Zorgwinkel en meld je aan als klant van Helan Ziekenfonds. Je ziet meteen de ledenprijs.

Bezorg ons de factuur en het voorschrift van de arts per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer ze in een Helan-brievenbus in je buurt.

  • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdrage.
  • Je hebt een medisch voorschrift van een arts.

Word jij blij van dit voordeel?

Hou een gezond leven betaalbaar met voordelen die lonen en geniet van onze service op maat.

Sluit aan bij Helan

Steunkousen voor iedereen bij Helan Zorgwinkel

Steunkousen zijn ideaal wanneer je vaak recht staat, of als je last hebt van zware en vermoeide benen, pijnlijke benen of vochtophopingen. Ook tijdens de zwangerschap, bij oedeem of spataderen aan de benen zijn steunkousen een ideaal hulpmiddel.

Bekijk het assortiment