Werken als vrijwilliger?

Zoveel beleven

  • Je wil iets voor anderen betekenen
  • Je zoekt een zinvolle tijdsbesteding
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen
  • Bezige bij of veel vrije tijd? 
  • Ongeacht je leeftijd of agenda, wij hebben altijd een plekje voor jou!

Maak jij mee het verschil?

Er zijn zoveel redenen om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Misschien wil je je vaardigheden aanscherpen en werkervaring opdoen. Of je hebt enkele dagen in de week vrij en wil die zinvol en omringd met anderen doorbrengen. Hoe je het ook draait of keert, vrijwilligerswerk is een win-win. Voor iedereen. Jij creëert ruimte voor ontplooiing, blijft nuttig bezig en voelt je goed. En voor de ander beteken je een wereld van verschil. Ook dat vinden wij bij Helan ‘helemaal welzijn’. Daarom zetten we in op een prachtig netwerk voor onze vrijwilligers. De leukste en boeiendste vacatures? Die vind je bij ons.

Ondersteunende kinderbegeleiders

Heb je een hart voor jonge kinderen? Help je graag een handje om hen te verzorgen? Ondersteun onze kinderbegeleiders in een van onze kinderdagverblijven.

Lees meer

Oppas of chauffeur


Zorgen voor kwetsbare mensen? Meld je aan als oppas of chauffeur voor zorgbehoevenden bij onze partner i-mens, thuis in zorg aan huis.

 

Lees meer

Monitoren


Ben je 16 jaar of ouder? Bezorg onze kinderen de vakantie van hun leven en maak vrienden voor het leven bij Heyo, wild van vakantiekampen.

 

Naar de vacatures

Wat zeggen onze vrijwilligers?

Werken als vrijwilliger

Groei ook door als vrijwilliger, net als Isabelle

Van werken als vrijwilliger naar kinderbegeleider? Bij Helan kan dat. Lees het verhaal van Isabelle, die de overstap maakte van thuisverpleegster naar kinderbegeleider.

"Van jarenlang zorgen voor ouderen, ontferm ik me nu over jonge kindjes. Een complete ommezwaai, maar exact wat ik nodig had."

Kom meer te weten 

Werken als vrijwilliger

Als vrijwilliger … krijg je heel wat appreciatie

Bij Helan word je als vrijwilliger helemaal betrokken in de werking. Want zo voel je je een van ons. Ook vrijwilliger Gracienne ondervindt dit. En daar is zij heel blij om. Ontdek snel wat ze te vertellen heeft.

“De collega’s in het kinderdagverblijf beschouwen mij als een volwaardig lid van het team. Dat doet heel veel deugd.”

Kom meer te weten
 

Als vrijwilliger op pad met je auto

Wist je dat je bij Helan ook vrijwilligerswerk met je auto kan doen? Frank is een van onze vrijwilligers die ondertussen dagelijks mensen in zijn auto meeneemt. Hij brengt ze naar de dokter, het ziekenhuis of een specialist. Lees zijn verhaal.

"Uiteindelijk leven vrijwilligers van sociaal contact en daar kan je nooit genoeg van hebben.”

Lees het volledige verhaal Naar de vacatures

Ga eenzaamheid tegen als vrijwilliger

Vrijwilligerswerk bij Helan is zoveel meer dan enkel op bezoek gaan bij iemand. Je zorgt ervoor dat iemand minder eenzaam is. Daarmee bewijst Sylvia hoe belangrijk vrijwilligers wel niet zijn. En niet alleen voor de persoon die je bezoekt.

“Ik werd vrijwilliger om de leegte op te vullen na het overlijden van mijn man. Door anderen gezelschap te houden, wist ik mijn eigen eenzaamheid te doorbreken. Uiteindelijk wordt iedereen daar beter van.”

Lees het volledige verhaal  Naar de vacatures