Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten?

Een ziekenhuisopname kost veel geld en ook de kosten voor en na je opname kunnen hoog oplopen. Je bent dus maar beter goed verzekerd als je in het ziekenhuis belandt voor een operatie, bevalling of een behandeling bij ziekte. Op deze pagina lees je waarop je moet letten bij de keuze van een hospitalisatieverzekering.

Goed verzekerd via je ziekenfonds

Een hospitalisatieverzekering kiezen via je ziekenfonds heeft heel wat voordelen. In vergelijking met commerciële verzekeringen, is het doel van een ziekenfonds niet om winst te maken. Helan Ziekenfonds wil de best mogelijke bescherming bieden voor een betaalbare prijs.

Welke hospitalisatieverzekering is de beste?

Van een hospitalisatieverzekering wil je natuurlijk dat die dekt wat voor jou belangrijk is. Met Hospitalia kan dat. Er is altijd een formule op maat van je leven. Of op maat van je gezin. Altijd met een ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

  • Hospitalia is een betaalbare basisverzekering, met een terugbetaling van het merendeel van je opnamekosten in een meerpersoonskamer. Er is geen leeftijdsbeperking voor Hospitalia, je kan dus op elke leeftijd instappen.
     
  • Hospitalia medium biedt niet alleen een betaalbare bescherming tegen hoge ziekenhuiskosten maar speelt ook in op de actualiteit: omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, biedt Hospitalia Medium een uitgebreide terugbetaling van voor- en nazorg én een innovatief dienstenpakket voor wie opgenomen of herstellende is.
     
  • Hospitalia Plus is de meest uitgebreide hospitalisatieverzekering via Helan: terugbetalingen tot 300% met uitgebreide voor- en nazorg, de privacy van een éénpersoonskamer en extra hulp thuis na je opname. Reken met Hospitalia Plus op terugbetalingen zonder jaarlijks grensbedrag. 

Kamerkeuze: eenpersoonskamer of niet?

Als je in het ziekenhuis in een eenpersoonskamer verblijft, mogen artsen een ereloonsupplement aanrekenen, een bijkomend bedrag bovenop het honorarium. Die supplementen kunnen de kosten van je opname de hoogte in jagen.

Kies je graag voor een eenpersoonskamer, dan ben je beter ook voor die supplementen goed verzekerd. Hospitalia Medium verzekert je bij een meerdaagse opname voor ereloonsupplementen tot 200 procent van het standaard tarief. In de meeste Vlaamse ziekenhuizen kies je zo met een gerust hart voor een eenpersoonskamer.

Omdat je in enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië, en bij een opname met overnachting in het UZ in Gent extra hoge tarieven betaalt, is er bij Helan ook Hospitalia Plus. Die verzekering beschermt je nog beter tegen de hogere tarieven in deze ziekenhuizen.

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Dekking voor- en nazorgen

Omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, heb je vaak hogere kosten voor en na je opname. Daar speelt Hospitalia Medium op in: je medische kosten vanaf 60 dagen voor, en tot 180 dagen na je ziekenhuisopname worden ook terugbetaald.

En dan is er nog de unieke extra service Hospitalia Assist: een dienstenpakket met extra hulp bij huishoudelijke taken, opvang van kinderen of huisdieren, psychologische hulp, vervoer, enzovoort.

Extra Waarborg zware ziekten

Als je kiest voor een hospitalisatieverzekering, check dan zeker wat de terugbetalingen zijn voor het geval je ernstig ziek wordt na je aansluiting. Zo voorziet Hospitalia Medium een extra bescherming bij zware ziekten zoals kanker, ziekte van Parkinson, ziekte van Crohn, en andere. Je hebt dan voor een minieme meerprijs recht op extra terugbetalingen tot 7.000 euro per jaar, krijgt remgelden terugbetaald en je verzekering komt tussen voor de huur van medisch hulpmateriaal.

Meer over Hospitalia Medium

Word je opgenomen in het ziekenhuis, reken dan op comfort. De rust van een éénpersoonskamer, uitgebreide voor- en nazorg en extra hulp na je opname. Voor jou en je gezin. 

Met Hospitalia Medium ben je betaalbaar verzekerd bij een operatie, bevalling of ziekte. Dagopnames, ereloonsupplementen en hoge kosten bij zware ziekte: wij hebben aan alles gedacht.

hospitalisatieverzekeringen Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. De hospitalisatieverzekeringen via Helan zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die best bij je past uit de 3 Hospitalia-formules.

Vergelijk onze hospitalisatieverzekeringen

Nood aan advies of begeleiding?

Heb je een vraag over onze formules, de dekking of de prijs? We helpen je graag! Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.