Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering. Lees er meer over op deze pagina.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering voor ziekenhuiskosten. Omdat de wettelijke ziekteverzekering niet alle kosten dekt bij een ziekenhuisopname, lopen de kosten voor je persoonlijke rekening snel op.

Een goede hospitalisatieverzekering beschermt jezelf en je gezin tegen die extra kosten. Het is belangrijk om tijdig aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering. Want vanaf je aansluiting geldt een algemene wachttijd van 6 maanden. 

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

Zoals gezegd is een hospitalisatieverzekering niet verplicht. Het is wel verstandig om er eentje af te sluiten. Zo ben je beschermd tegen ziekenhuiskosten die buiten de sociale zekerheid vallen. Denk aan kosten voor een bevalling of (onverwachte) operatie. Wist je dat jaarlijks 1 op de 2 gezinnen in België te maken krijgt met een ziekenhuisopname? Zorg dus dat je voldoende voorbereid bent en sluit een hospitalisatieverzekering af.

Nu aansluiten

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Wat zijn de voordelen van een hospitalisatieverzekering?

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering zorgt dat je je geen zorgen hoeft te maken over ziekenhuisfacturen. Of het nu gaat om een dagopname of langdurige hospitalisatie.

Wat een hospitalisatieverzekering precies voor je doet en in welke situaties je erop kan rekenen, hangt af van de formule die je kiest. Kies je voor Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus? Vergelijk welk van de 3 formules het best bij jouw situatie past.

Nood aan advies of begeleiding?

Wil je graag aansluiten bij een hospitalisatieverzekering via Helan? Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.