Blog

Carrièreswitch naar huishoudhulp: Dirk deed het!

Begin vorig jaar ging het Dirk (56) voor de wind. Hij was net in het huwelijksbootje gestapt en trok elke dag met plezier naar zijn werk. Maar toen corona toesloeg en voor dat laatste een stokje stak, was het toch even slikken. Daar stond hij dan, zonder job. Gelukkig is Dirk een enthousiasteling die niet bij de pakken blijft zitten, en ging hij meteen op zoek naar ander werk. Toen hij daarvoor bij Helan aanklopte, was het meteen raak.

Dirk, de impact van corona was stevig voor jou. Hoe ging je daarmee om?

In het begin was het best moeilijk. Ik ben 56 en om dan zonder job te vallen, dat brengt veel onzekerheden met zich mee. Bovendien zaten we ook nog eens volop in de pandemie en dat maakte de vooruitzichten om een nieuwe job te vinden niet bepaald rooskleurig. Maar ook afscheid nemen van mijn collega’s bij studentenrestaurant Alma was niet evident. Ik heb daar vijf mooie jaren gekend en ben er nooit tegen mijn zin gaan werken. Ik deed die job heel graag.

Hoe ben je bij Helan terecht gekomen?

Dat verliep via VDAB. Door de coronacrisis stond ik al een tijdje op een uitkering en ben daarom in loopbaanbegeleiding gegaan. Toen ze voorstelden om als huishoudhulp aan de slag te gaan, zag ik dat wel zitten. De job brengt veel afwisseling, de mogelijkheid om zelfstandig te werken én je steekt de mensen een handje toe. Dat was echt iets voor mij. Toen ik wist dat ik op gesprek mocht bij Helan heb ik mij dan ook goed voorbereid, en een hele reeks YouTube tutorials over poetsen en schoonmaakproducten bekeken (lacht).

Wat een motivatie! Hoe is je gesprek dan verlopen?

Heel goed. Sarah, de recruiter bij Helan, was meteen overtuigd van mijn enthousiasme tijdens het eerste gesprek en ik werd aangenomen. Katrien, mijn consulente, is supersympathiek. Ik kan voor van alles en nog wat bij haar terecht: vragen over het werk en de planning, maar ook administratie. Om de opstart zo vlot mogelijk te laten verlopen, stippelde Sarah een compleet coaching traject voor me uit samen met VOKANS. Want niet vergeten dat ik totaal geen ervaring had. Als je dat nog nooit gedaan hebt, weet je niet hoe je een volledig huis in 4 uur tijd kan poetsen. Maar ondertussen heb ik ook op het vlak van organisatie mijn weg helemaal gevonden. Ik werk nu heel efficiënt en let daarbij zelfs op mijn houding, zodat ik mijn rug nooit overbelast.

'Mijn consulente stippelde een compleet coaching traject voor me uit. Want niet vergeten, ik had totaal geen ervaring.'

Ben je blij met je nieuwe job?

Zeker wel. Bij Alma was het ook heel leuk werken, maar bij Helan sta je toch een stuk dichter bij de mensen. En daar haal ik veel voldoening uit. De gezinnen die ik ondersteun hebben een drukke agenda. Voor de kinderen zorgen, werken, boodschappen doen, … En dan vinden ze het natuurlijk fantastisch om in een proper huis thuis te komen, of om te zien dat de wasmand met strijk verdwenen is. Dat is niet alleen leuk voor hen, maar ook voor mij. En dat doet deugd. Ondertussen voel ik mij zelfs als een vis in het water bij mijn klanten. Bovendien werk ik nu altijd vlakbij huis en kan ik gewoon te voet of met de fiets naar het werk. Heel makkelijk, want met de auto sta je toch maar in de file en vind je geen parkeerplaats.

Katrien Gielen consulente Helan

'Dirk kwam in januari in ons team terecht en nam meteen een vlotte start. Alle klanten spreken lovende woorden over hem. We zijn dan ook heel blij om Dirk aan boord te hebben bij ons!'

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Blog

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Blog

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.