Dienst Maatschappelijk Werk (sociale dienst)

Heb je ondersteuning nodig omdat je een beperking, ouder wordt of gezondheidsproblemen hebt? Of ben je mantelzorger? De maatschappelijke werkers van Helan ondersteunen je bij het invullen van je hulpnoden en geven je advies op maat. Helemaal gratis bovendien. Iedereen is uniek en elke situatie is anders. Daarom bieden we bij Helan een brede waaier aan ondersteunende sociale diensten.

Sociale en fiscale tegemoetkomingen

Advies op maat over sociale tegemoetkomingen en hulp bij de aanvraag.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Ben je mantelzorger voor een naaste? Bij Helan weten we dat die taak soms zwaar is. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze Dienst Maatschappelijk Werk ondersteunt je met praktische oplossingen en op emotioneel vlak.

Begeleiding bij dementie

Onze dementiekundigen helpen mensen met dementie zolang mogelijk zelfredzaam te blijven.

Hulpmiddelen via het VAPH

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) geeft tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en aanpassingen, aan personen met een blijvende beperking. Onze Dienst Maatschappelijk Werk is erkend als multidisciplinair team en helpt je bij het opstellen van je dossier, zodat je optimale financiële ondersteuning geniet.

Aanvragen van persoonsvolgend budget

Onze maatschappelijke werkers helpen je bij de aanvraag van een persoonsvolgend budget bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Begeleiding voor integrale jeugdhulpverlening

Onze maatschappelijk werkers staan klaar om vragen van of over minderjarigen met een (vermoeden van) handicap te beantwoorden. Bekijk waarmee we je kunnen helpen.

Thuiszorgcoördinatie via multidisciplinair overleg

Multidisciplinair overleg om de hulpverlening beter op de noden van de patiënt af te stemmen.

Niet-dringend medisch vervoer

  • Veilige rit van en naar het ziekenhuis, het revalidatiecentrum en het zorg- of kortverblijf.
  • Zittend, liggend of aangepast (rolwagen)vervoer.