Blog

Nood aan dringende opvang voor je kindje? Maak gebruik van occasionele opvang

Als ouder heb je soms dringend opvang nodig voor je kindje. Ook voor zo'n occasionele opvang kun je nu terecht bij Helan Kinderopvang op een aantal plaatsen.

Heb jij soms onverwacht opvang nodig?

Je herkent het vast: als ouder kom je af en toe voor een onverwachte situatie te staan waarbij je dringend opvang zoekt voor jouw kindje van 0 tot 3 jaar. Een sollicitatiegesprek, een ziekte in de familie, een opleiding in kader van inburgering of een bijscholing in voorbereiding van een nieuw werk.

Ook meer en meer ouders worden op hun werk gevraagd om te schuiven met shiften, worden geconfronteerd met wisselende werkuren of krijgen wisselende contracten aangeboden. Wat ooit een uitzondering bleek, komt nu meer en meer voor.

Dat is de reden dat Helan Kinderopvang in een aantal vestigingen in Vlaanderen ook snel beschikbare, toegankelijke en occasionele kinderopvang aanbiedt. We bieden nu 199 specifieke kindplaatsen aan voor korte opvangvragen.

Wij geven voorrang aan kwetsbare gezinnen, kinderen met een verhoogde zorgbehoefte of bij een opvangnood in het kader van activering en integratie. Vanzelfsprekend werken we op deze locaties zonder wachtlijst.

Korte opvang, maar daarom niet minder warm

Natuurlijk wil je als ouder dat jouw kindje in een warme omgeving wordt opgevangen. Bij dringende en occasionele opvang geldt dat evenzeer.

Op de verschillende vestigingen en bij onze onthaalouders die deze dringende opvang aanbieden, hebben de kindbegeleiders al jaren ervaring met kinderen die eerder kort worden opgevangen. Ze geven nog meer aandacht aan het wennen, aan het veilig aankomen van jouw kindje in de groep. Van bij de start in de kinderopvang bieden we de nodige omkadering om jullie als ouders wegwijs te maken in de kinderopvanglocatie.

Kan mijn kindje na een dringende opvang ook nog voor langere periode blijven?

Als Helan Kinderopvang zijn wij ervan overtuigd dat het voor kinderen essentieel is om zolang mogelijk op dezelfde opvanglocatie te blijven. Zo kunnen kinderen de omgeving, de andere kinderen en begeleiders leren kennen en relaties ontwikkelen. Zo kunnen kinderen zich goed in hun vel voelen en plezier beleven aan de opvang. 

Wij geloven dat het belangrijk is om aandacht te  besteden aan de zogenaamde ‘doorgaande lijn’.  Vandaar dat wij als grote organisator van zowel groeps- als gezinsopvang, nadruk willen blijven leggen op doorstroom van occasionele en dringende kinderopvang naar reguliere kinderopvang.

Op uw vraag zullen wij steeds trachten een reguliere plaats aan te bieden op de vestiging waar de eerste dringende opvang heeft plaatsgevonden. Zijn er op jouw eerste vestiging geen reguliere plaatsen beschikbaar, of past het jou als ouder juist beter dat je kindje op een andere locatie wordt geholpen? Dan zullen wij samen met jullie zoeken naar een geschikte plaats op een van onze 51 locaties in Vlaanderen of bij een van onze 80 onthaalouders.

Heb je een vraag over dringende en occasionele kinderopvang?

Neem dan contact op met Helan.

Deel dit artikel

Verder lezen

kind aan het spelen
Blog

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Blog

Helan Kinderopvang kiest voor duurzaamheid

Bij Helan Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we deze tastbaar voor ouders, kinderen en kinderbegeleiders. Ook duurzaamheid is een belangrijke waarde voor ons. Zo willen we ook ons steentje bijdragen tot de vermindering van onze ecologische voetafdruk.

Blog

Ontdekking van het blotevoetenparcours in Heldenhuis

Een blotevoetenpad buiten kenden we al, maar ook binnen kun je heel eenvoudig zo’n tactiel pad maken. Bij kinderopvang Heldenhuis in Antwerpen maakten ze er een met verschillende materialen, om dan de kleine voetjes op verkenning te laten gaan.

Blog

Buitenspeelhelden bij Helan Kinderopvang

Buiten regent het vitamientjes. En bij Helan kinderopvangen dansen we in de regen. En ja hoor, dat mag je letterlijk nemen!