Blog

Tips van de diëtist

We gaan vaak naar een diëtist als we wat kilootjes willen verliezen. Maar een diëtist helpt je niet alleen om te vermageren. Ook voor gezond en evenwichtig voedingsadvies kun je bij een diëtist terecht.

7 gezonde tips

 • Drink voldoende water en andere gezonde dranken. Start en eindig de dag bijvoorbeeld met een glas water. Wissel water af met thee, groentesappen of groentesoepen.
   
 • Begin je dag met een gezond, evenwichtig en vezelrijk ontbijt. Het is de eerste belangrijke energiebron van de dag die zorgt dat je minder snel toegeeft aan ongezonde snacks.
   
 • Eet twee gezonde tussendoortjes zoals fruit, gedroogde vruchten en noten en voorkom zo energiedips. Probeer suikers en kunstmatige zoetstoffen zoveel mogelijk te mijden.
   
 • Zorg voor voldoende variatie in je weekmenu. Eet minstens vijf kleuren per dag. Zorg dat je bord voor de helft uit groenten bestaat en voor de rest uit eiwitten zoals vis, mager vlees en eieren, volkoren graanproducten en vetten.
   
 • Eet dagelijks superfoods zoals donkere bessen, broccoli, kurkuma, knoflook, ... Ze helpen je te beschermen tegen tal van ziekten en zijn de allerbeste anti-aging middelen.
   
 • Breng beweging in je leven. Dagelijks een half uurtje bewegen volstaat. Je hartritme en ademhaling versnellen is al voldoende.
   
 • Zondigen mag. Ga voor de 80-20 regel: 80% gezond en 20% persoonlijke verwennerijen.

Lees hier meer over de wettelijke terugbetaling voor diëtiek.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding? 

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download het e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

1 op de 2 Belgen heeft overgewicht

Zwaarlijvigheid of obesitas is overal ter wereld een groot probleem voor de gezondheidszorg. Ook in België werpt obesitas steeds meer gewicht in de schaal, vaak door een combinatie van ongezonde voedingsgewoontes en te weinig lichaamsbeweging. Maar liefst 1 op de 2 Belgen heeft overgewicht.

Blog

Welk ziekenfonds past bij jou? Tips om ziekenfondsen te vergelijken

De aansluiting bij een ziekenfonds is verplicht in België. Dit betekent echter niet dat alle ziekenfondsen hetzelfde zijn. Door ziekenfondsen te vergelijken bespaar je niet alleen geld, maar profiteer je ook van onverwachte kortingen en bonussen. Bovendien hanteert elk ziekenfonds een eigen manier van werken.

Blog

Een multifocale bril: jouw alles-in-één oplossing

Het kan gebeuren. Je ziet niet goed in de verte maar daarbovenop is het voor jou ook moeilijk om scherp te zien van dichtbij. Je bent met andere woorden bijziend én verziend. Je kunt in dat geval kiezen voor twee brillen. Maar het kan ook makkelijker: met een multifocale bril.

Blog

Nood aan een oogtest?

Net als je jaarlijkse afspraak bij de tandarts, is een bezoek aan de oogarts aan te raden. Want ook je ogen veranderen doorheen de jaren. Wist je dat je bij Helan terugbetalingen krijgt voor een nieuwe bril, lenzen of oogcorrectie? Er is ook korting voor Helan-leden bij een hele reeks opticiens.