News

Nieuw voordeel bij Helan: menopauzeconsulent

80% van de vrouwen in België ondervinden milde tot hevige klachten door een lage hormonale spiegel. Een professionele begeleiding op maat door een menopauzeconsulent, in de verschillende fasen van de overgang, kan de levenskwaliteit positief beïnvloeden en het risico op mogelijke gezondheidsproblemen minimaliseren of voorkomen.

Dit kan een menopauzeconsulent voor jou betekenen

  • Ze luisteren naar je verhaal en beantwoorden je vragen.
  • Ze informeren over de verschillende fasen van de menopauze.
  • Ze brengen in kaart in welke fase je je bevindt via een uitgebreid gesprek.
  • Ze informeren en adviseren je over mogelijke behandelingen zoals aanpassingen in je levensstijl, hormonale therapie en natuurlijke supplementen.
  • Ze stellen een persoonlijk en individueel behandelingsplan op (voeding, lifestyle, complementaire zorg).
  • Ze geven preventieve tips om mogelijke gezondheidsrisico’s te voorkomen of te minimaliseren.
  • Ze bieden preventieve tips om werkverzuim door de menopauze te voorkomen.
  • Ze werken multidisciplinair samen en verwijzen indien nodig door naar gynaecoloog, huisarts, radioloog, uroloog, endocrinoloog, seksuoloog, diëtist, kinesist, ...

Helan-voordeel

Als klant van Helan Ziekenfonds krijg je 10 euro per sessie terugbetaald bij een menopauzeconsulent, met een maximum van 5 sessies per leven.

Meer over het voordeel

Heb jij al symptomen van de overgang?

Doe de test

Deel dit artikel

Verder lezen

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

13 juli
Blog

De sociale kaart: vind online hulpverlening op maat

Op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Of vind je geen centrum voor kortverblijf? Dan kan je terecht op www.desocialekaart.be, een gerichte zoekmotor voor al je hulpvragen rond gezondheidszorg en welzijn. Heel handig voor zowel patiënten als zorgverleners.