News

Phishing: opgelet voor valse e-mails over facturatie

Cybercriminelen sturen in naam van Helan e-mails uit over onbetaalde facturen. Ontving jij ook een betalingsherinnering van Helan? Controleer steeds de afzender van het bericht om na te gaan of de ontvangen e-mail werkelijk van Helan is.

Er circuleren valse e-mails in naam van Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Deze e-mails zijn erg goed nagemaakt waardoor ze van Helan afkomstig lijken. De ontvanger krijgt de vraag om een vervallen factuur (al dan niet via Doccle) te betalen. In de praktijk zijn dit echter valse facturen, met een malafide betaallink. Wie een Helan-factuur vergeet te betalen, krijgt inderdaad een herinnering via sms of e-mail. Toch zijn de valse e-mails van de echte te onderscheiden.

Waar moet je op letten?

  • Controleer steeds de afzender van de e-mail. Een betalingsherinnering van Helan wordt altijd verstuurd vanuit noreply@helan.be.
  • In de inbox van Mijn Helan kan je steeds nagaan of je openstaande facturen hebt.
  • In de e-mail vermelden we het openstaande saldo, de betaaltermijn, ons rekeningnummer BE71 4487 6464 8169 met begunstigde Helan Onafhankelijk ziekenfonds en de gestructureerde mededeling.
  • Onderaan de e-mail staat jouw klantennummer.

De veiligheid van jouw gegevens zijn belangrijk voor ons. Daarom benadrukken we graag dat er geen datalek of inbraak in onze systemen gedetecteerd is. Alle klantengegevens zijn nog steeds veilig. We spreken hier echter wel van een frauduleus gebruik van de merknaam.

Wil je meer informatie over hoe je valse e-mails kunt herkennen? Dan kan je via Safe On Web de basisregels nalezen en jezelf ook testen.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.