Ziekenhuisopname

Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten

Een ziekenhuisopname kost veel geld en ook de kosten voor en na je opname kunnen hoog oplopen. Je bent dus maar beter goed verzekerd als je in het ziekenhuis belandt voor een operatie, bevalling of een behandeling bij ziekte. Hospitalia Medium via Helan Ziekenfonds verzekert je optimaal tijdens je opname, maar beschermt je ook tegen hoge kosten als je medische zorg nodig hebt voor en na je opname. En dat voor een heel betaalbare prijs.

Goed verzekerd via je ziekenfonds

Een hospitalisatieverzekering kiezen via je ziekenfonds heeft heel wat voordelen. In vergelijking met commerciële verzekeringen, is het doel van een ziekenfonds niet om winst te maken, maar wel om de best mogelijke bescherming te bieden voor een zeer betaalbare prijs. 

Hospitalia medium via Helan biedt niet alleen een betaalbare bescherming tegen hoge ziekenhuiskosten maar speelt ook in op de actualiteit: omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, biedt Hospitalia Medium een uitgebreide terugbetaling van voor- en nazorg én een innovatief dienstenpakket voor wie opgenomen of herstellende is. Een uniek concept in de ziekenfondswereld.

Eenpersoonskamer of niet?

Als je in het ziekenhuis in een eenpersoonskamer verblijft, mogen artsen een ereloonsupplement aanrekenen, dat is een bijkomend bedrag bovenop het honorarium. Die supplementen kunnen de kosten van je opname de hoogte in jagen. Kies je dus graag voor een eenpersoonskamer, dan ben je beter ook voor die supplementen goed verzekerd. 

Hospitalia Medium verzekert je bij een meerdaagse opname voor ereloonsupplementen tot 200 procent van het standaard tarief. In de meeste Vlaamse ziekenhuizen kies je zo met een gerust hart voor een eenpersoonskamer. Omdat je in enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië, en bij een opname met overnachting in het het UZ in Gent extra hoge tarieven betaalt, is er bij Helan ook Hospitalia Plus. Die verzekering beschermt je nog beter tegen de hogere tarieven in deze ziekenhuizen. 

Inge Klant bij Helan

Het thuiskomen na een opname had ik toch wat onderschat. Ik voelde me de eerste dagen echt niet goed. Ik was blij dat ik kon rekenen op extra thuishulp.

Ook voor en na je opname kun je veel kosten hebben

Omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, heb je vaak hogere kosten voor en na je opname. Daar speelt Hospitalia Medium op in: je medische kosten vanaf 60 dagen voor, en tot 180 dagen na je ziekenhuisopname worden ook terugbetaald. 

En dan is er nog de unieke extra service Hospitalia Assist: een dienstenpakket met hulp naar keuze bij hospitalisatie, zoals bijvoorbeeld extra hulp bij huishoudelijke taken, opvang van kinderen of huisdieren, psychologische hulp, vervoer, enzovoort.

Wat als je ernstig ziek wordt?

Als je kiest voor een hospitalisatieverzekering, check dan zeker wat de terugbetalingen zijn voor het geval je ernstig ziek wordt na je aansluiting. Zo voorziet Hospitalia Medium een extra bescherming bij zware ziekten zoals kanker, ziekte van Parkinson, ziekte van Crohn, en andere. Je hebt dan voor een minieme meerprijs recht op extra terugbetalingen tot 7.000 euro per jaar, krijgt ook remgelden terugbetaald en je verzekering komt tussen voor de huur van medisch hulpmateriaal. 

Meer weten over Hospitalia Medium?

  • Houdt het comfort van een eenpersoonskamer betaalbaar in ziekenhuizen in Vlaanderen.
     
  • Ruime periode van terugbetaalde voor- en nazorg: 60 dagen vóór en 180 dagen na je opname.
     
  • Nieuwe bijstandsdienst Hospitalia Assist: hulp bij huishoudelijke taken, opvang van kinderen of huisdieren, psychologische hulp, vervoer, hulp bij schooltaken.

Vraag vrijblijvend advies op maat of laat je bijdrage berekenen

Deel dit artikel

Verder lezen

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Wat is ambulante zorg?

Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Helan Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten.

Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering: dit moet je weten

Overweeg je om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of wil je van een ander ziekenfonds overstappen naar Helan? Dan geldt er in veel gevallen een wachttijd. Lees hieronder alles wat je moet weten over onze hospitalisatieverzekeringen en de wachttijd.