News

Sociale dienstverlening op maat in je agenda

Persoonlijk advies nodig? Maak een afspraak met een medewerker van onze Dienst Maatschappelijk Werk waar en wanneer het jou past. Geen tijd om langs te komen op kantoor? Geen probleem, we geven je ook graag advies via een videogesprek.

Advies rond (thuis)zorg

Zoek je persoonlijk advies over thuiszorg? Wil je graag informatie over de verschillende mogelijkheden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen? Word je binnenkort gehospitaliseerd en wens je informatie over onze (thuis)zorgdiensten? Zoek je ondersteuning als mantelzorger? Maak een afspraak online met een maatschappelijk werker voor een thuiszorgpakket op maat. 

Tip! Wil je snel huishoudhulp, thuisverpleging, warme maaltijden of een personenalarmsysteem aanvragen? Dat kan makkelijk via ons contactformulier op de website.
Voor aankoop van zorg- en gezondheidsmateriaal zoals mobiliteitshulpmiddelen kan je ook terecht op Helan Zorgwinkel

Advies rond zorgbudgetten en premies

Onze maatschappelijk werkers helpen je bij de aanvraag van volgende tegemoetkomingen:

  • Integratietegemoetkoming
  • Inkomensvervangende tegemoetkoming
  • Zorgbudget voor ouderen met een ondersteuningsnood
  • Zorgtoeslag voor kinderen met specifieke ondersteuningsbehoeften

Andere tegemoetkomingen en parkeerkaart 

Heb je vragen over een andere tegemoetkoming, bel ons dan graag eerst even op 09/269.85.77. 

Aanvragen van een parkeerkaart kan u zelf via www.handicap.belgium.be. Of bel ons en dan helpen we je graag telefonisch met de aanvraag.

Deel dit artikel

Verder lezen

13 juli
Blog

De sociale kaart: vind online hulpverlening op maat

Op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Of vind je geen centrum voor kortverblijf? Dan kan je terecht op www.desocialekaart.be, een gerichte zoekmotor voor al je hulpvragen rond gezondheidszorg en welzijn. Heel handig voor zowel patiënten als zorgverleners.

mensen aan het yogaën
Blog

Zelfzorg in de zorg

Men zegt wel eens “you can’t pour from an empty cup” en het afgelopen coronajaar merkten we dat ook bij onze medewerkers van Helan Gezinszorg. Daarom deden we beroep op de diensten van de zuurstoflijn om ook onze eigen verzorgenden de nodige ademruimte te geven zodat ze nog beter voor hun klanten kunnen zorgen.

Blog

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.

Blog

Waarom betalen we elk jaar een zorgpremie?

Elk jaar betalen ongeveer 4,5 miljoen Vlamingen een zorgpremie aan hun zorgkas. Maar waar gaat dat bedrag nu precies naartoe? Met die zorgpremies verbeteren ze de levenskwaliteit van meer dan 300.000 zorgbehoevende mensen in Vlaanderen.